Nu ai voie sa iesi din casa la doar 6 zile, vei raspandi varicela si celor care vin in contact cu tine! In plus, eruptia e vizibila( nu cred ca nu ai bubite pe fata). Reprogrameaza-te!
Chiar daca e Examenul de Traseu, poate fi amanat. Daca nu il dai maine, il dai cam in doua saptamani, fara sa dai din nou sala. Dar trebuie sa te prezinti la examen. Vorbeste cu instructorul tau, poate nici nu trebuie sa te prezinti, merita incercat.
Nu avem voie sa iesim din casa (bubele se vor ascunde sub piele si veti muri )nu aveti voie sa luati nici un medicament, nu tratati febra cat de mare ar fi pana in 39 daca e 39ducetiva la spital cele sub 39 ajuta corpul sa lupte cu pojarul nu faceti baie nu mancati acru nu stati in frig.
Boala se face odata pe viata dar se poate lua si la cei dragi din jur.Trebuie sa stai in casa timp de 21 de zile daca aveti grav daca nu doua saptamana(14zile) Atentie o sa va creasca pe limba in gat si in cap, Beti multe, foarte multe lichide fara acid.
Salut,ce virsta ai?, eu tot nu demult am avut varicela si nu este o problema sa esi din casa ci e problema ca sa nu contaginezi pe altii ( acele persoane care nu au avut varicela)! Bubitele iti mai es in continuare, sau sunt dor acele vechi?
La asa virsta ai scapat usor si daca ele sau oprit si nu mai es, poti esi din casa linistita, aceasta boala este contajinoasa atit timp cit ele es si cu o saptamana, 2 inainte ...si sa nu folosesti nici un medicament care contine paracetamol.serveste cit mai mult ceai fierbinte si daca ai fost la medic urmeaza tratamentul care ti la prescris.
P.S la mine a fost mai grav (eu m-am contaginat de la un copil )si am avut si pe fata, mi-a fost si rau, dar medicul nu mi-a interzis sa es afara chiar ma duceam la el de 2 ori pe saptamana ....Succese pe miine la examene, nu o amina.
Din cate stiu eu varicela ( sau popular "varsatul de vant") creaza reactii adverse la contactul cu exteriorul in primele 5 zile de la aparitie daca au inceput sa se usuce sau nu te mai "mananca" poti sa sustii linistit examenul...
o treaba putin aiurea ar fi cu examinatorul, poate el n-a avut aceasta boala si o poate lua de la tine...
sfatul meu: reprogrameaza'te, ai putea sa te trezesti cu un politist mai putin intelegtor, sa nu zicem batut in cap, care poate sa iti bage pe gat argumentul "consider ca boala va afecteaza capacitatile de concentrare si nu sunteti apt sa sustineti examenul", a patit'o un prieten al meu cand era racit destul de urat...