Excesul de zahar consumat (ca si excesul de orice fel) dezechilibreaza functionarea organismului si poate cauza o serie de boli.
Este recomandat consumul echilibrat de alimente naturale.
Nu este bun in cantitati mari.
Dar daca esti o persoana activa si cu alimentatie echilibrata, consumul normal de zahar iti va da energie.
Nu asculta sfaturi radicale de la oamenii care baga in ei energizante, tutun, cafele si poluare, dar "stiu ei" ce apa sa bei, ce legume sunt sanatoase, ce trebuie sa eviti... Astia-s specialisti in dezinformare.
Zaharul este o componenta esentiala a lumii vii, fara zahar murim. Gindeste la aer, la oxigen, in absenta lui dispaream, exact la fel este si cu zaharul, este singura sursa de energie a lumii vii, fara zahar la revedere, cruce, pricepi?
Ca orice altceva, ca si apa, ca si aerul, daca consumi cantitati mai amri decat este nevoie se pot intampla dereglari, adaugiri, te trezesti cu colaci de salvare fara sa mergi la mare cam despre asta este vorba.
Zaharul ete prezent in orice produs care il bagi in gura, chiar si iarba ce o consuma animalale contine zahar. Nu exista planta sa nu contina zahar, sau animale care consuma plante, deci si animalele contin zahar la rindul lor, chair daca majoritatea nul produc ele.
Unele produse contin mai mult zahar, altele mai putin. Orice animal, inclusiv omul poate sa traiasca, doar consumind produse, carne, vegetale, ma refer poti f bine sa traiesti fara sa consumi zahar de la magazin.
Animalele erbivore, consuma zahar, sau sare? Da consuma, dar este doar cea prezenyta in hrana lor.
Tine de tine daca vrei sa consumi sare sau zahar in plus, desi nu vad pe careva care sa nu consume.
De ce consuma oamenii zahar si sare in afara de cel continut in produsele narurale? Pentru ca da un alt gust mincarii, o face mai placuta, mai apetisanta, pentru ca asa ii place creierului, cam la asta se rezuma chestia asta, la cap, ala cere tu bagi acolo cai place
Este necesar - dar în cantitate mică - bun nu este niciodată. E vară încearcă să consumi multe fructe și de aici să-ți iei necesarul de zahăr.
Daca consumi zilnic 2-3 fructe, si inca vreun fursec sau o placinta, o bomboana, ai atins deja cantitatea zilnica recomandata.
Si daca nu consumi, e mai bine daca poti, sa il inlocuiesti cu miere. E mult mai sanatoasa.
Nu stiu dar mai bine mor la 60 ani si imi fac toate poftele decat sa mor la 90 ani si sa mananc doar seminte de chia si spanac
Daca pui dimineata doua lingurite in cafea sau in ceai nu se intampla nimic.
Este bun foarte puțin, de preferat o data la doua zile și dacă se poate doar în ciocolata
Zaharul procesat deloc nu e bun, dulcele alternativ natural cum ar fi mierea sau fructoza(fructele dulci) sunt necesare, în cantități mici, moderate, nu fac niciun rău. Zaharul ăla alb procesat în pungă de la magazin, ăla e rău și ideal ar fi sa nu fie consumat deloc.
Ceva alternativ cum ar fi mierea, sau fructoza.Ei afla ca mierea contine fructoza 50 % si 505 glucoza, asta daca nu stiai. De asemenea zaharul ala alb procesat ce spui tu, contine ca sa vezi si tu al dreacu coincidenta tot 50% fructoza si 50% glucoza
Ca urmare ca maninci zahar de ala albu saui miere de albine sau fructe, este acelasi dreac toate contin cam aceleasi ingrediente.Zaharul ala alb este mai concentrat, adica nu prea contine apa in el, de aia este mai concentrat, in rest toate is la fel.
De ce toate is la fel? Pentru ca toate provin din aceiasi sursa, din plante, plantele is cele care produc zahar pe planeta asta, plus ceva animale cum is mamaiferele, daca ai auzit de Lactoza, ala este zaharul de origine animala.
Mai sunt si ceva insecte care produc zahar, dar ca produs secundar, insa orice zahar ar fi, de orice natura, el contine 50% glucoza si 50% fructoza.
Fructele care spun unia sau poate si tu ca ar contine doar frucxtoza, uite ca nu-i deloc asa, contin la fel 50 cu 50 % fructoza si glucoza.
Tu crezi ca sta omu sa schimbe din zaharul obtinut din plante, ala procesat ce spui tu, sa scoata fructoza, sa lase mai multa glucoza? Ar fi ceva operatii in plus si nu sar justifica, asa ca omu a lasat zaharul asa cum la facut planta din care a fost stors, scos.
Cind spui ca mierea ar fi altceva decat zahar, trebuie sa si arati, banui ca pe la chimie nu ai prea trecut, sau nu prea tio placut, insa si daca cauti pe google iti arata imediat compozitia zaharulu, a mierei de albine, a oricarui zahar.
Așa o fi cum spui tu, nu te contrazic știu și eu din ce se face zaharul în mare(sfeclă, trestie, etc) dar ideea e că este procesat, de asta nu recomandă doctorii, tot ceea ce e procesat și ultraprocesat este mai rău pentru organism, prin urmare e mai sănătos să ronțăi un băț de trestie de zahar sau să mănânci un fruct dulce sau miere, tot ce este lăsat liber în natură, e mai sănătos decât ceva procesat
Orice poate face rau in cantitati prea mari, inclusiv apa. Poti consuma, in cantitati mici, corpul are nevoie de zahar. Poti înlocui si cu miere de albine daca doresti sau incearca zaharul brun, nu neaparat cel alb
Zaharul este bun în cantități mici pentru creier dar nu în cantități mari
Cel mai recomandat e sa nu consumi deloc.
Nu e bun mai pentru nimic, iti da energie pentru un timp scurt dar dupa te simti de 2x ori mai obosit si mai tentat sa mananci cat mai mult. Zaharul se gaseste in aproape orice produs alimentar. E o mica placere, de aceea ne plac dulciurile pentru ca au zahar. Daca-ti place nu-i nimic rau, dar sa consumi intr-o anumita masura. Nu ingredientul in sine iti face rau, ci cantitatea. La fel ca si la orice altceva, tigari, alcool, mancare tip fast food etc
bleakk întreabă: