| Danescu_Alin-Gabriel_1979 a întrebat:

Un sfat pentru a-mi avantaja cresterea in inaltime? P.S. Am 15 ani. Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Dumbi a răspuns:

Stai drept ca sa fi mai inalt. Sau sa iti iei adidasi care te fac mai inalt, cu talpa groasa.
Nu prea poti sa cresti in inaltime ca vrei, dar iti recomand sa faci inot, baschet sau volei. happy

| CuriousStuff a răspuns:

Fa sport.
Inaltimea prea putin o poti influenta tu. 80-90% e data de codul tau genetic (ADN) care e imposibil de schimbat.

| kavasaki99 a răspuns:

Stai intins pe bară

| Thoth a răspuns:

Foarte pe scurt, pentru ca s-a mai scris de N ori:

Modalitatea eficienta si sanatoasa ca sa cresti mai mult in inaltime este sa te apuci de baschet sau inot!

| doctorandus a răspuns:

Mananca variat. Sporturile nu te lungesc sau scurteaza. In sporturi, sportivii de dimensiuni optime se auto-selecteaza in sportul de performanta.

| georgianasiiulia a răspuns:

Eu sunt foarte inalta si inca cresc eu fac hanbal si atletism. Eu iti recomand sa stai cand vrei si 5 minute pe zi atarnat de ceva o bara. Daca sti in salile de sport sunt acele trepte din lemn unde uneori sun atarnate niste chesti pe care faci tractiuni stai atarnat acolo macar 5 minute. Succes 1! Sper sa cresti. A si apropo apucate de sport este sanatos.

| untu a răspuns:

Sa faci mult sport in aer liber, mai ales gimnastica, sa mananci bine cu 3 mese pe zi si sa dormi mult (8-10 ore)! Sa te culci devreme cam pe la 21:00 sau pe la 22:00!

| mimimumu a răspuns:

La mine e exact opusul.Ma dor genunchii si sufăr de un asa numit "puseu de crestere".Am întrecut profesorii si pe mama in înălțime si sunt cat tata.

Asta mai tine si de ADN. Daca părinții tăi sunt mici de înălțime, e normal sa fi si tu. Daca părinții tăi sunt înalți (in cazul meu), e normal sa fii si tu.

Poti face sport in aer liber.Aduni cativa prieteni si va jucati cu mingea pe un teren de sport in parc.

| LockNess a răspuns:

Recomand sportul, innotul si baschetul