| Mara6392 a întrebat:

Bună! Uneori când mă panichez foarte tare încep să văd în ceață, mă simt că leșin, simt că mă strânge ceva de gât când nu mă strânge nimic şi nu pot respira cum trebuie. Astea sunt simptome de atac de panică? Sau dacă nu e atac de panică ce e?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Uneori... încep să văd în ceață, mă simt că leșin"

du-te la mami la medic, pare ceva foarte grav

| NumănumescBrBr a răspuns:

Da, simptomele descrise de tine pot fi indicative pentru un atac de panică. Atacurile de panică sunt episoade de frică intensă și simptome fizice severe, care apar brusc și fără nicio avertizare prealabilă. Printre simptomele comune ale atacurilor de panică se numără:

-Respirație rapidă și scurtă (hiperventilație)
-Senzația de sufocare sau lipsă de aer
-Senzația de sufocare sau de înecare
-Transpirație excesivă sau senzația de frig sau căldură
-Tremurături sau tremurarea corpului
-Senzația de amețeală sau leșin
-Greață sau disconfort abdominal
-Senzația de palpitații sau bătăi puternice ale inimii
-Senzația de pierdere a controlului sau a gândurilor

Atacurile de panică nu sunt periculoase și nu cauzează leziuni permanente sau daune fizice, chiar dacă simptomele sunt foarte intense și înspăimântătoare. Atacurile de panică pot afecta în mod semnificativ calitatea vieții unei persoane și pot duce la evitarea unor situații sau activități care sunt considerate periculoase.

Dacă te confrunți cu astfel de simptome, este important să consulți un medic pentru a exclude alte condiții medicale care ar putea cauza simptome similare și pentru a discuta opțiunile de tratament, care pot include terapia comportamentală sau medicamentele anxiolitice. De asemenea, poți încerca tehnici de gestionare a stresului, cum ar fi meditația, yoga sau respirația profundă, pentru a-ți ajuta să reduci nivelul de anxietate și să previi apariția atacurilor de panică în viitor.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, atac.

| Anaiss09v a răspuns:

La fel patesc si eu mai ales seara si simt ca parca nu mai stiu de mine