| Stroe_Andreea-Nicoleta_2000 a întrebat:

Bună!
Urmează să îmi fac analizele medicale și îmi este foarte frică de ace. Mă puteți ajuta cumva sa trec peste frica asta?
De când am aflat ca o sa merg sa îmi fac analize medicale nu îmi mai simt picioare și mâinile îmi sunt amorțite...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Samukai21 a răspuns:

Stiu si mie mi se intampla singurul lucru este sa nu te uiti daca se poate sa te duci cu cineva(un prieten, o ruda )si stati de vorba despre ceva normal.
Daca ai frica de sange atunci chiar ca nu trebuie sa te uiti si ca sa nu te doara sa strangii pumnul sau sa iti iei un burete anti stres.

18 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Da,poti folosi anestezie locala care sa alunge durerea, cum ar fi lidocaina. O poti cumpara de la farmacie si sa o folosesti înainte de recoltare. Isi face efectul rapid si poti face fata mai usor stresului.

| alex15ccc a răspuns (pentru Donsavas):

Lidocaina pentru o amarata de recoltare? rolling on the floor

| darrio2007 a răspuns (pentru alex15ccc):

Culmea ar fi sa ia lidocaină injectabilă.

| darrio2007 a răspuns (pentru Donsavas):

Injectabilă?

| Donsavas a răspuns (pentru alex15ccc):

Daca nu vrea sa recolteze de frica durerii.

| Donsavas a răspuns (pentru darrio2007):

Nu. E spray.

| Stroe_Andreea-Nicoleta_2000 explică (pentru Donsavas):

Dar doare?

| alex15ccc a răspuns (pentru Stroe_Andreea-Nicoleta_2000):

Foarte putin, o sa simti o mica intepatura, atat.

| darrio2007 a răspuns (pentru Donsavas):

Dai atatia bani pe un spray pentru o intepatura.

| ziftode a răspuns:

Ii spui asistentei medicale asta

nici mie nu imi plac acele, deloc, si mie mi-a luat sange la analize, si i-am spus, si a inceput sa imi puna intrebari de parca eram la carciuma la un pahar de tarie si imi era partenera de baut de ani de zile, si mi-a zburat mintea in alta parte si nu am avut nici o problema sa imi ia sange...

| Stroe_Andreea-Nicoleta_2000 explică (pentru ziftode):

Tu ce i-ai spus asistentei?

| Stroe_Andreea-Nicoleta_2000 explică (pentru ziftode):

Ce i-ai spus asistentei?

| ziftode a răspuns (pentru Stroe_Andreea-Nicoleta_2000):

Ca imi e frica de ace happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ai de ce să-ți faci griji că nu simți nimic. Doar îți întorci capul și închizi ochii când ți le faci

| alex15ccc a răspuns:

Doar inchizi ochii, strangi din dinti si asta e.
esti in clasa a 6a, nu mai esti copil mic sa-ti fie frica de ace!

| christine99 a răspuns:

Eu ma uit in alta directie si vorbesc despre ceva. Nu dureaza mult.

| Henrypericolpublic a răspuns:

Întorci capul, nu te gândești, iei un calmant-2-50 și te rogi la Dumnezeu.Nu are ce se intampla rau și trebuie sa accepți soarta.

| AlexandrEv a răspuns:

Nu e cazul să te stresezi cu asta. E ceva normal și e o durere ușoară. Dacă știi că nu o să îți placă, nu te uiți. Nu durează mult deloc și o să te simți bine după ce le faci. Și eu eram speriată de ace, până acum doi ani, când am fost la analize și am conștientizat că nu e o catastrofă. O să fie bine și nici nu o să îți dai seama cât de repede ai scăpat. Da, probabil o să simți o mică durere, dar nu trebuie să te sperii. Te doare mai tare când te lovești cu degetul mic de la picior de colțul dulapului? Baftă!?