De regula te costa fiecare radacina a dintelui. Unii dinti au 2 sau 3 radacini, respectiv canale nervoase. Fiecare canal trebuie descoperit, curatat, extras nervul, dezinfectat, apoi obturat pentru a nu se forma infectii mai tarziu.
Daca obturarea nu este completa si corecta poti face infectii la nivelul radacinii, care sa-ti manance din os.
Practic acest proces costa per canal la majoritatea cabinetelor. Cu cat eu mai multe canale de lucrat si nervi de extras, cu atat va costa mai mult.
De asemenea mai poate aparea o problema in care deja ai o infectie prezenta pe unul din canale, dar asta se intampla f rar la dinti care n-au fost tratati deja. In acel moment in care ai doua optiuni:
1) chiuretaj - se taie gingia, se curata radacina de infectie, se dezinfecteaza si se coase. Asta dureaza putin, nu doare, dar ai o gaura in gingie.
2) dezinfectare pe canal care dureaza mai multe sesiuni, costa mai mult, dar ramai cu gingia intacta.
Dupa rezolvarea nervilor se pune de regula o plomba temporara, pentru urmarirea evolutiei obturarii, apoi cea permanenta.
Depinde cat de afectata e măseaua, eu am avut infecție pe canal și m.a curățat și a pus pansament, iar peste câteva zile m-am dus și mi l-a scos și apoi mi-a scos nervul și pus plomba. Daca nu ai infecție sau nu consideră ți-o pune in ziua respectiva precum tatălui meu. Iar despre pași ce să îți spun...prima data îți face anestezie, apoi te curăță, pătrunde în măsea cu chestia aia, apoi îți bagă o chestie de metal cu care scoate nervul sau ceva de genul, apoi baga un ac să curețe resturile de nerv, apoi baga o chestie asemănătoare cu o ață cu niste pasta pe canal, iar la sfârșit pune plomba și o întărește cu o lumină albastră, iar mai apoi o finisează cu un fel de guma ca sa fie la nivel cu dinții că dacă e pusa plomba mai jos decât sunt dinții te va durea când musti.
Bianca292006 întreabă: