| Butterfly29 a întrebat:

Buna useri tpu.De aproape o saptamana ma confrunt cu o urticarie foarte urata.La inceput au aparut doar cateva pete dar acum in ultimele 3 zile mi-a aparut peste tot corpul.Am fost la medic si mi-a prescris claritine si pasta mentolata dar nici un rezultat...astazi am fost la farmacie si m-am luat fenistil gel...nu stiu ce sa mai fac sa scap de urticarie.va rog ajutati-ma cu niste sfaturi sau cine stie ce ca sa pot scapa de ele! Care ati mai trecut prin asa ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Am trecut prin asa ceva acum 3 ani de zile, prin 2009, m-am speriat destul de tare, am mers la medic si mi-a prescris, nu-mi venea sa cred, calciu lactic, la fel ca si tie, fenistil gel, si-n aproximativ 2 zile mi-a trecut si n-am mai avut nimic! Sa nu te scarpini, lasa-le asa, ca vor trece de la sine! Imposibil sa nu treca cu nimic, e ca un fel de alergie, urticarea aceasta!
Stai linistita c-o sa se traga de la sine!
Sper ca te-am ajutat!
Sanatate!

4 răspunsuri:
| VincentvanGogh a răspuns:

Pentru a-ti ajuta organismul sa lupte impotriva bolii, iti recomand sa tii un regim alimentar bazat pe fructe si legume proaspete sau preparate prin fierbere. Include in alimentatia ta zilnica, mancarea de urzici (se prepara ca spanacul), caci acesta planta este recunoscuta drept un bun detoxifiant al sangelui. Bea ceaiuri cu efect diuretic pentru eliminarea rapida a toxinelor si evita consumul de alcool. Mergi la un alt medic, mai talentat decat primul, si explica-i ce tratament ai urmat pana acum. Este posibil sa fii supus unor investigatii mai amanuntite, ce pot depista cauza urticariei.
Claritine este un medicament antialergic iar Fenistil Gel se utilizeaza pentru calmarea mancarimilor.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie in primul rand sa elimini alergenul. El poate fi o solutie de curatat, de aceea este bine sa nu folosesti balsam de rufe, sa dai doua clatiri suplimentare (deci 3 in total) la masina de spalat si atunci cand folosesti substante de curatat sa folosesti manusi; poate fi de la un produs cosmetic, de aceea trebuie sa folosesti doar sapun si sampon hipoalergenice speciale de la farmacie si sa renunti complet la parfum, farduri, creme, etc; poate fi de la alimentatie si trebuie sa tii un regim strict: numai mancare fiarta, in principiu piept de pui sau carne de vitel, cartofi, morcovi, branza de vaci facuta de tine in casa, paste fainoase, fara fructe, legume proaspete, fara dulciuri sau mancaruri din comert; poate fi de la alergeni din casa, de aceea este recomandat sa faci curatenie generala (cu scos toate covoarele si spalat fiecare coltisor) si sa inlocuiesti paturile si pernele cu unele hipoalergenice speciale. Dupa ce iei aceste masuri (toate), cu tratament, in maxim 3 saptamani o sa vezi ameliorari importante

| Butterfly29 explică:

Am uitat sa precizez ca inainte de aceasta urticarie urata am facut toxi-infectie alimentara...mancasem mici de la un festival si asta a fost cauza toxi-infectiei...

| Antonia02 a răspuns:

Sa va spun cum am scapat eu de urticarie dermatografica pe care o aveam de 1 an si jumatate! Din senin incepuse sa ma manance pielea groaznic, am fost la diversi dermatologi, alergologi nimeni nu-i dadea de cap acestei boli.Imi dadeau ca tratatament antihistaminice...clarinite,xyzal si altele. Faceam tot felul de analize si nimeni nu descoperea de la ce am. Unii ziceau ca de la giardia, altii ca de la helycobacter pylori...m-am tratatat si de acestea, dar urticaria continua sa apara.Intr-un final am ajuns la un doctor nemaipomenit,pe numele lui Nedelcu Ioan, la cabinetul lui particular din Bucuresti si mi-a dat un tratament pe baza de cortizon, adica metronizadol si alte pastile, antihistaminice, un regim fara sare tinut timp de 1 luna si asa am reusit sa scap.Multumesc lui Dumnezeu si acestui doctor pentru ca acum am o viata normala, fara pastile si mancarimi ale pielii.Nr de contact al doctorului de la cabinetul particular este 021 310 7942. Duce-ti-va la dansul cu incredere!