Buna
Spalaturi cu ceai de galbenele/pelin si musetel, dar sfatul meu este sa faci analize.
Ai infectie si infectia nu trece doar cu spalaturi, trebuie antibiotice/eventual ceva ovule vaginale.
Doar asa vei scapa de infectie..trateaza cauza cu seriozitate, eu am trecut si stiu ca e nasoala treaba.
O zi frumoasa sa ai
Bună!
Cel mai probabil, ai o infecţie urinară sau chiar o cistită :(
NU se administrează medicamente "după ureche", aşa cum ai auzit de la unul sau altul, ori ai citit pe diverse site-uri!
Ele trebuie PRESCRISE de MEDIC!
Iar în cazul unei infecţii urinare, mai ales că este una SEVERĂ, este NECESAR/obligatoriu un control medical şi un tratament cu antibiotice.
TREBUIE să mergi la medicul de familie pentru Trimitere la analize/investigaţii suplimentare ( sumarul de urină/urocultura, preferabil cu antibiogramă )!
Abia după ce ai CONFIRMAREA diagnosticului şi după ce se vede la antibiogramă ce antibiotic este mai eficient în cazul acestei infecţii, vei primi tratamentul ADECVAT!
Dacă foloseşti diverse produse ( fără prescripţie medicală şi ) FĂRĂ a şti dacă sunt eficiente sau nu ( în cazul afecţiunii tale ), te vei alege cu o AGRAVARE a acestei infecţii şi afectarea tractului urinar superior!
Dacă NU tratezi corespunzător infecţia urinară, apar diverse COMPLICAŢII :
"Complicatiile infectiei urinare apar in momentul in care infectia nu este tratata la timp sau medicamentele nu sunt adecvate. Infectiile urinare cronice pot duce la leziuni renale. Avansarea rapida a infectiilor de tract urinar poate duce la deshidratare, insuficienta renala, sepsis si chiar moarte." - SURSA :
http://www.contraboli.ro/......mplicatii/
"Tratament in cazul agravarii bolii
Daca infectia de tract urinar nu se amelioreaza in urma tratamentului este necesara o noua evaluare si adaugarea unui antibiotic nou la schema de tratament.
Spitalizarea este obligatorie daca infectia ajunge la rinichi si afecteaza functionarea lui sau daca se raspandeste in tot organismul (septicemie). Aceste complicatii nu apar de obicei, fiind foarte rare la persoanele care nu mai au alte afectiuni. Persoanele care au un risc crescut de a face infectii severe ale tractului urinar sunt cele imunodeprimate (imunitate scazuta), diabeticii, cei cu obstructii ale tractului urinar netratate si cei cu alte probleme ale rinichiului si vezicii urinare.
Infectiile recurente ale tractului urinar sunt cauzate de obicei de un nou germen, mai rar de acelasi germen.
Femeile cu infectii recurente de vezica urinara pot urma un tratament timp de doua pana la sase saptamani, urmat apoi de tratament antibiotic profilactic (pentru a preveni aparitia bolii)." - SURSA :
http://www.sfatulmedicului.ro/......adulti_596
Vezi alte detalii la link-urile anterioare, precum şi la linkul :
http://sanatate.acasa.ro/boli-7/infectia-urinara-netratata-157498.html
http://www.romedic.ro/infectiile-tractului-urinar-itu#complicatii
Toate cele bune şi multă sănătate.
daniela_7403 întreabă: