La aceasta varsta de regula majoritatea arata ca niste"girafe" in sensul ca ei cresc foarte mult in inaltime si mai putin in greutate.Trebuie sa ii urmaresti cu atentie mesele si numarul lor.Nu trebuie sa o "indopi" la o masa ci mai degraba sa urmaresti calitatea nutritiva a ceea ce mananca. E important sa manance zilnic carne, branza, lapte, fructe si tot felul de legume.Asigura-te ca dupa fiecare masa mananca si un fruct (e mult mai indicat si mai sanatos decat o prajitura). Lapte sa bea macar un litru pe zi.
La 1, 62 nu e deloc prea inalta la 12 ani. Greutatea e prea mica. Peste 4-5 ani va fi un avantaj si se va uita "de sus" la colegele rautacioase. Ce ar fi important de stiut e ca la varsta asta cresterea brusca in inaltime se asociaza si cu pierderi de calciu, asa ca ai grija sa isi pastreze echilibrul. Pentru vitamine toata lumea lauda catina cu miere, am incercat si eu, uite o reteta aici: http://www.ziaruldeiasi.ro/......ere~ni4u4t - mi s-a parut si mie foarte eficienta, o lingurita dimineata inainte de masa. Eu as incuraja si o activitate fizica pentru a se dezvolta armonios si sanatos, probabil cel mai bine inotul. Mai are destul de crescut pana la 1, 70-1, 75 care ar fi inaltimea ideala, momentan e si dezavantajul ca baietii cresc un pic mai tarziu si la varsta aia majoritatea sunt mai pitici decat fetele, de unde si un complex de inferioritate si competitie. Deci, efort fizic si o masa bogata dimineata, multora nu le place sa manance cand se trezesc dar se obisnuiesc foarte repede daca mananca bun si variat. Poate pare ca degeaba mananca, am trecut si eu prin asta, dar dupa o vreme incep sa se vada rezultatele din plin.
Daca ati incercat curele de ingrasare ( multe calorii/zi ) si nu au ajutat, ar fi indicat un consult endocrinologic,
E in dezvoltare, asa e constitutia ei. inaltimea e ok.peste 2-3 ani va capata forme. in rest: da-i un spray paralizant si spune-i sa-l foloseasca pe cine o mai face girafa joaca e importanta la varsta asta.
Aaa dar nu e nimic rau in asta.Refa-i moralul! Era mai bine daca era obeza? Multi copii o striga asa din cauza ca le e ciuda pe ea. Ei sunt obezi au burti umflate si de-abia se misca. Daca ii pui sa alerge 50 m gafaie de nu mai pot sa respire.
Va recomand sa consultati un medic! Pentru inceput ati putea merge la medicul de familie sau la niste farmacii.
Ii puteti face de asemenea si niste analize.
Din cate stiu eu, nicole kidman era la fel la 12 ani:slaba si inalta.toti radeau de ea. dar acum cine rade? trebuie sa ii arati exemple de persoane care au trecut prin aceeasi situatie ca si ea si care au reusit sa treaca peste aceste complexe si chiar au facut din ele atuuri.fii alaturi de ea si zii ca peste 3 ani nu va mai rade nimeni de ea cand o vei inscrie la un curs de modelling.invat-o ca asta este ea si nu trebuie sa se simta altfel in sensul cel rau.trebuie sa se accepte ea in primul rand ca sa o poata accepta ceilalti. o data ce va reusi asta, va putea sa raspunda rautatilor cu o replica de genu:razi cat poti, dar tot eu sunt mai inalta ca tine si tu ramai un pitic.fii alaturi de ea si sustine-o.invat-o sa se accepte asa cum e ea.cautati impreuna pe internet sfaturi pentru persoane inalte:ce ar trebui sa poarte, cum sa le poarte. face-ti o partida de shoping si ai sa vezi ca va incepe sa zambeasca.
La varsta asta nu e nimic grav. cand o sa ii vina ciclul o sa se mai ingrase putin. oricum mai bine slaba decat obeza.
Buna! nu trebuie sa dispere.si mai ales cand ii spune girafa ori skilet. ea trebuie sa mearga mai inainte cum se spune"fiecare om isi are defektele sale"asa ca peste un anumit timp ea se va mai ingrasha nu zic eu toot sunt foarte slaba dar stiu ca viata continuie si am pentru ce sa traiesc. Sfat:sa konsume kit mai multe vitamine deoarece ajuta mult.ridika kapul sus si fii ceea ce esti.
Eu cred ca o vei face sa se simta mai binecand va vedea pe cineva care arata mai rau ca ea ...credema si eu am avut probleme cu inaltimea si ca sunt prea slaba dar ma uit la alte fete sau chiar baieti care sunt mai rau ca mine si m-a facut sa ma simt mai bine .....si ea se a simti mai bine Funda!