| Ralu_Raluca_1999_lYGS a întrebat:

Va rog ajutor! Mi-am luat intr-o seara glicemia după 2 ore după masă și aveam 157, iar a doua zi dimineața 87. S-ar putea să am DIABET? Sunt foarte stresata, plâng mult, nu mănânc dulce, ma enervez repede, si îmi transpira palmele f tare uneori și amorțesc. Va rog ajutor, nu am posibilitatea să îmi fac un control, nu am medic de familie!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Demidol a răspuns:

Glicemia nu se ia seara. Se ia dimineata, pe nemancate. 87 este perfecta.
Nu mai plange, pentru ca abia asa poti face diabet sau alte boli.
Poti transpira de la emotii. Dar daca amortesti, s-ar putea sa ai ori lipsa de magneziu, ori lipsa de calciu. Fa-ti analize pentru astea. Nu sunt scumpe. Daca sunt sub limita ia calciu, magneziu si D2 / D3 la 10 zile pentru fixarea calciului.

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In mod normal, glicemia la doua ore dupa masa trebuie sa fie sub 160, deci a ta a fost perfecta, lucru confirmat si de gliucemia pe nemancate. Nu ai nici un motiv sa plangi sau sa te stresezi.

| romeo78 a răspuns:

Este posibil să existe un centru de permanență în orașul tău. Interesează-te și mergi și discută în weekend cu medicul de gardă. E gratuit, ne te costă nimic. La mine în oraș, la centrul de permanență sunt medici de familie. Poate așa este și la tine în oraș!
Fără panică, frică, mergi la acel centru de permanență!
Dacă, te simți rău, mergi la UPU și te vor ajuta, inclusiv, vor face analize. Totul gratuit.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Glicemia se ia pe stomacul gol, dimineața, dacă nu rezultatul îți spune ce ai mâncat. Cel de dimineață este bun.