SIMPTOME:
Urinarea frecventa
Accentuarea senzatiei de sete
Scaderea inexplicabila in greutate
Cresterea senzatiei de foame
Dureri de picioare si amorteala
Rani care se vindeca greu
Vedere incetosata
Http://www.ziare.com/......ii-1151391
Sper să îţi fie de folos răspunsul meu :)
Buna!
Uite aici un articol despre diabet:
https://www.google.com/......https?/url
Diabetul este de 3 tipuri: cal in care pancreasul nu se secreta insulina deloc, cel in care se secrata putina insulina si cel in care se secreta prea multa insulina. Acuma, daca ai mancat multe dulciuri, pancreasul a secretat foarte multa insulina pentru a regla nivelul de glucoza din sangele tau. Simptomele diabetului atat de gradul 1 cat si de gradul 2 sunt urmatoarele: Urinari dese, oboseala, sete permanenta si neuropatie. In unele cazuri poti slabi involuntar. Diabetul nu apare foarte des la copii si la adolescenti, de obicei este mai frecvent la batrani, dar ai putea sa te duci sa iti iei glicemia sa vezi cam cum stai cu ea si de-abia atunci poti afla care este treaba. Si lasa dulciurile!
Obsesia pentru ciocolata reflecta dependenta de zahar, nu diabetul. Simptomele (nu sinctomele) diabetului zaharat depind de tipul de diabet. In diabetul de tip 1 (acela prin insuficienta secretie de insulina, care debuteaza in copilarie sau adolescenta) debutul bolii este de obicei brusc, cu aspectul unei boli acute infectioase (febra, frisoane, stare generala proasta sau chiar coma).
In diabetul de tip 2, care apare la varsta a doua, prin rezistenta la insulina, simptomele pot sa fie insidioase si boala poate trece neobservata mult timp. Caracteristice sunt nevoia de dulce si sindromul poliuro-polidipsic. Adica omul bea foarte multa apa si face foarte mult pipi. De regula cantitatea bauta e ceva mai mica decat cea urinata. Pancreasul acestor diabetici produce insulina in mod normal, dar membrana celulelor dependente de insulina dezvolta rezistenta fata de insulina si nu mai permite patrunderea acesteia in celula. Acesta este tipul de diabet pe care il fac, in timp, marii consumatori de zaharuri cu absorbtie rapida.
Ciocolata este un produs bogat in astfel de zaharuri. La fel si conservele si mezelurile. Obisnuieste-te sa citesti etichetele produselor pe care le cumperi si evita-le pe acelea care contin zahar rapid absorbabil (sub forma de zahar, zaharoza, dextroza, maltoza, dextrinmaltoza, maltodextrina).
De fiecare data cand vrei sa mananci ciocolata, gandeste-te ca lacomia strica omenia si abtine-te sa mananci mai mult de 2-3 patratele dintr-o tableta. Zaharurile cu absorbtie rapida dau dependenta.