| anonlm3 a întrebat:

Va rog frumos sa ma ajutati, am o prietena care are 15 ani fara o luna si vrea sa ia anticonceptionale.Este bine pentru varsta ei? Va rog frumos sa imi spuneti nu vreau sa ii se intample nimic rau. funda+vot

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MiruD a răspuns:

Si-a facut un control la medicul ginecolog inainte de a lua pastilele?
Pilulele anticonceptionale pot fi administrate incepand de la debutul menstruatiei si pana la varsta de 50 ani, daca nu exista factori de risc.
Nu are ce sa i se intample.

| anonlm3 explică (pentru MiruD):

Multumesc!

| MiruD a răspuns (pentru anonlm3):

Cu placere. :*

13 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca ginecologul i le prescrie, acesta va avea grija sa nu i se intample nimic rau. Nu le poate lua dupa ureche, asta cu certitudine.

| Zenithf a răspuns:

Nu este bine sa iei anticonceptionale decat daca ai nevoie pentru tratarea unor afectiuni serioase, cum ar fi SOP.

| darrio2007 a răspuns:

Daca are ciclu se poate.Sa mearga impreuna cu maica-sa la control.

| neutrino a răspuns:

Tu esti prietena? Oricum, nu are importanta, trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de anticonceptionale, iar medical este singurul care poate sa-ti spuna care sunt pentru tine ( sau pentru ea) recomandate. Asa ceva nu se administreaza dupa ureche si/sau dupa gura lumii.

| Alcyon a răspuns:

Eu sunt impotriva anticonceptionalelor, fiindca au multe efecte secundare: dureri de cap, stari de depresie, scadere a libidoului (nu mai ai chef de sex). In afara de asta, nu se stie cum va reactiona organismul tau la ele. S-ar putea ca peste cativa ani sa te trezesti cu fibroame, tensiune marita sau probleme cu ficatul. Medicul ginecolog doar ti le prescrie, dar din pacate, n-are cum sa stie daca nu te vei imbolnavi de la ele, pentru ca fiecare organism reactioneaza in felul lui. Oricum, parerea mea e ca la 15 ani, prietena ta ar trebui sa aiba preocupari legate de scoala, si nu de sex.

| AlexanderAdrian a răspuns:

Pilulele trebuie recomandate de medicul ginecolog. Are ce sa i se intample daca le ia prea devreme, aiurea sau ia pastile care nu i se potrivesc sau ii pot provoca cine stie ce reactii.

| Alexandru0007 a răspuns:

Nu i se intampla nimic rau.nu are ce

| Hαppiηеss a răspuns:

Daca le ia la recomandarea unui medic ginecolog cum este si normal, atunci nu are ce sa i se intample insa daca le ia de capul ei da s-ar putea sa aiba unele probleme.

| anamaria0974 a răspuns:

Chestia cu prietena nu tine, mai bine spui sincer ca sunt pentru tinewinking Depinde ce fel de anticonceptionale,, vrea sa ia'', sunt mai mult timpuri, dar sunt unele care se pot lua de la o varsta mica (chiar de putin timp de cand ai mentruatia) dar cel mai bine este sa intrebi doctorul ginecolog sau farmacista, vezi ce recomanda happy

| anonlm3 explică (pentru anamaria0974):

Nu sunt pentru mine eu am 20 ani si nu am luat niciodata.

| Capone_Matey_1996 a răspuns:

La varsta ei eu cred ca nu! exista durex!