| bellasweet a întrebat:

.va rog raspuns urgent. M-am ars la mana cu ulei incins cand imi faceam de mancare si nu stiu ce ar trebyi sa fac.M-am dat cu albus de ou, am pus gheata dar ma dar ma ustura tare....va rog sa-i dati alte remedii. MULTUMESC! funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| teodora200004 a răspuns:

Da-te cu miere de albine. Nu iti va ramane nici cicatrice! Te pup! happy

5 răspunsuri:
| morningstar a răspuns:

Da-te cu crema de galbenele sau cu Tetraciclina unguent!

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună!
Să nu mai pui niciodată gheaţă pe arsuri. Îţi recomand o cremă foarte bună cu ajutorul căreia nu vei mai simţi nicio durere şi nicio usturime. Se numeşte "Dermazin". Nu ştiu exact cât costă însă crede-mă că merită banii. Chiar face minuni! Ai făcut bine că ai pus albuş de ou, te va ajuta mult şi acest lucru.
Sănătate, pa-pa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Poti aplica o compresa cu spirt sau daca nu exista spray de la farmacie special pentru arsuri!
Te pup!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fara gheata! Albusul de ou face minuni, nu trebuie sa mai adaugi nimic. Adaugarea ghetii pe o arsura este o foarte mare greseala, tesuturile afectate nu reactioneaza bine la contactul cu gheata. Daca arsura nu e foarte grava, albusul de ou e suficient, cand se usuca, spala rana cu apa calaie (nici calda, nici rece) si aplica din nou albus. Functioneaza in cazul arsurilor de gradul I si in cazul celor de gradul II dar doar daca zona afectata nu depaseste cativa cm.

| Aphrodytha a răspuns:

NICIODATA NU se pune gheata. sau apa rece peste arsuri. daca arsura este doar rosie. este arsura de grad 1 daca este cu basicuta arsura grad 2(foloseste ulei, unde zona). daca e mai mult. du-te la spital sa te panseze.