| lorenmorgan a întrebat:

Buna va rog sa ma ajutati! am 19 ani si sunt studenta la universitate in cursul 1. mi-e frica sa vb cu pofesorii cu baietii care incearca sa faca cunostinta cu mine,mii rusine si mi-i teama sa pun chiar o simpla intrebare,chiar si de vinzatoare mi-i teama si rusine s-o ntreb ceva cred ca sufer de sociofobie, daca cineva din voi a fost ca si mine, va rog sa ma ajutati cum s-o depasesc pe aceasta fobie ca nu mai rezist(((( sunt lipsita de incredere in mine

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Narcis2007 a răspuns:

Si eu sunt asa...ce avem noi se numeste anxietate sociala si se pare ca sunt destul de multi cu asa ceva

| daassh a răspuns:

Incep cu un citat "De obicei consultarea unui "psi" e dificila din cauza prejudecatilor. "Doar nu sunt nebun", "Daca afla colegii?", "Ma fac de ras", "Oricum bolile astea nu se vindeca", "Asta se rezolva cu vointa, nu cu tratament"... "
Iar acuma recomandarea mea, du-te la un psihiatru, afla de ce suferi, si in cateva sedinte ai sa fi mult mai bine.

| MyNameIsKLAUS a răspuns:

Pai Incearca Sa Fii Tu Insusi Sa Sa te gandesti la acest proverb "Incercarea moarte n-are" sau la asta "cu rusinea mori de foame" Funda?

| scanappino a răspuns:

Nu incerca sa fii altfel decat simti, timiditatea si rusinea sunt chestii tot mai putin intalnite, iar daca esti mai timida nu e neaparat un defect.incearca sa nu te stresezi ca ai putea fi catalogata su etichetata din cauza asta. unii sunt complexati ca sunt grasi, altii ca sunt slabi, toate astea pentru ca se tem de parerea celorlalti.