| andreeaciubotaru769 a întrebat:

Bună, vin aici în speranța unui răspuns.
Am tot căutat și am găsit întrebări asemănătoare dar cu răspunsuri care nu erau prea concrete așa ca întreb și eu poate înțeleg mai bine așa.
Prietenul meu are 19 ani și în ultima vreme de când s-a angajat mai exact de o lună are stări de vomă dimineața, chiar uneori și vomită și de fiecare dată când bea bere spre exemplu vomită. El muncește foarte mult și uneori ajunge la 17 ore de muncă ceea ce mi se pare destul de mult,lucrând uneori și noaptea, dormind puțin și având doar o masă pe zi am pus starea de vomă pe baza acestei alimentații nesănătoase, la muncă mănâncă chestii semipreparate și acasă fast-food,bea și acidulat de altfel,aceasta este cauza probabil dar ce credeți ca are? Eu din câte m-am interesat ar fi o gastrită provenită de la alimentația total incorectă sau sucul gastric prea acid, dar m-a speriat faptul ca odată mi-a zis ca a găsit pete de sânge pe lenjerie și a ras de mine spunându-mi ca probabil și-a pierdut virginitatea în timpul masturbării. Am căutat pe net și ar putea fi simptome de cancer, mă sperie sincer la medic nu merge, oricât insist și mă simt inutilă nereușind să fac ceva, nu e copil să îl iau de mâna să îl duc, măcar pentru liniștea mea sufletească până reușesc să îl conving puteți să-mi spuneți ce credeți ca este?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sa nu mai consume alcool, ca ficatul lui este afectat de alcool de aceea vomita si ii este rau.
Chiar daca munceste 16 -17 ore nu are de ce sa vomite, ca munca nu-i provoaca voma, dar alcoolul da, ii distruge ficatul si-i afecteaza sanatatea.

| andreeaciubotaru769 explică (pentru Violleta2022):

Eu i-am zis să nu mai consume nimic, el zice ca nu i se pare greșit ca bea o bere odată la două săptămâni dar eu zic ca mai bine ar fi fără

| Violleta2022 a răspuns (pentru andreeaciubotaru769):

Chiar si odata la 2 saptamani este rau, fiindca alcoolul la un ficat deja bolnav, inseamna ciroza, cancer de ficat si deces.

| Cipi1212 a răspuns:

Starea de vomă provine de la alimentația nesănătoasă iar sângele poate proveni de la probleme cu prostata.

| eliancodrut a răspuns:

Prietenul tau estee inconstient. Cauzele vomitatului sunt multe, dar nu pot fi constatate decat prin anaize complexe.
Iti dau un exemplu: vomitatul poate fi determinat si de nervii stomacali.
Berea este dusmanul stomacului cu multa aciditate. Am cunoscut o persoana care consuma bere. Dupa consumul a 4 beri, intr-o zi i s-a perforat stomacul si a murit, nemaiajungand la medic.

| shyde a răspuns:

Fiecare organ are niste etape de degradare si de functionare. Nu se sare asa peste etape sa ajungi la cancer. Intai intri prin gastrita, apoi ulcer si abia mai incolo se ajunge la asa ceva. Similar cu ficatul, are si el 5 stadii de fibroza pana la ciroza. Oamenii de pe aici si googleu te poate speria. Spune-i sa reduca stresul si munca, sa scoata alcoolul ca oricum e toxic, chiar de are sau nu ficatul afectat, si sa manance regulat. Si sa mearga la un medic gastroenterolog pentru o endoscopie si eventual ecografie care vede si ficatul.

Întrebări similare