| Invictusman2025 a întrebat:

Buna.
Voi aveți carii la masele? La măselele deja sparte v-a mai ținut măseaua in stadiul respectiv sau s-a spart și mai tare din ea? Am mâncat ca deșteptul slănină prăjită cu tot cu coaja și azi am sesizat că mi s-a spart mai mult decât jumate de măsea,care era oricum cariata, sparta! Mai poate fi salvată? Daca da, cum? Poate fi reconstruită sau pus o plomba sau e deja pierduta? Voi aveți masele și dinți lipsa? Nu vă afectează psihic acest lucru și că nu va permiteți să faceți implant sau o lucrare? Eu sunt foarte afectat, am deja gânduri sa îmi fac rău, nu îmi permit financiar sa îmi pun dinții și sunt foarte importanți!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| UnchiulRamiz a răspuns:

Nu stiu cat sa zic in procente, dar din putin s-o spart rau apoi. Si metalica, in putin timp sa se sparga... de la dulciuri sau sucuri sa fie? Da a salvat-o desi nu credeam ca mai se poate, depinde cat e de mancata inauntru, ca si eu aveam una de in afara nu parea cariata, dar de fapt in interior era praf. De o sa ma mai doara nu se poate decat scoasa mi-o zis.

9 răspunsuri:
| UnchiulRamiz a răspuns:

Salut! Mie mi s-a spart una pusa, am amanat ca era cu covidul atunci, in timp s-o spart mai tare. Dar mi-a pus doar o plomba si am scapat ieftin. Ieftin 400 nu prea a fost, dar ma refer ca decat sa o fi scos tot e mult mai bine. Am doua masele lipsa, la dinti doar 4-5 plobe micute. Daca poate fi salvata sau nu? Asta doar un medic stomatolog iti poate spune. Si eu am avut una praf, mi-a pus coroana la ea. Apoi ma durea gingia si am pus peste alta ca legatura, plus inca 2, adica 3. In mijloc imi lipsea una. Si eu am una plombata, a zis ca de o sa am probleme cu ea, nu mai are ce sa ii faca. In prezent nu am nicio carie.

| Invictusman2025 explică (pentru UnchiulRamiz):

Cat era de praf? Ți-a salvat-o zici? Era sparta rău măseaua? Cat % din ea mai era?

| Invictusman2025 explică (pentru UnchiulRamiz):

Nu se poate face o reconstrucție de măsea că în acest clip?

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Invictusman2025):

Cred ca se poata, altfel la ce mai arata clipul? Dat cred ca costa mult. Eu am cerut sa o imbrace toata

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Invictusman2025):

Nu stiu cat sa zic in procente, dar din putin s-o spart rau apoi. Si metalica, in putin timp sa se sparga... de la dulciuri sau sucuri sa fie? Da a salvat-o desi nu credeam ca mai se poate, depinde cat e de mancata inauntru, ca si eu aveam una de in afara nu parea cariata, dar de fapt in interior era praf. De o sa ma mai doara nu se poate decat scoasa mi-o zis.

| simplaexistenta a răspuns:

Nope, n-am carii.

| Invictusman2025 explică (pentru simplaexistenta):

Înseamnă că nu ești dependenta de dulciuri happy

| simplaexistenta a răspuns (pentru Invictusman2025):

M-ai prins happy

| Invictusman2025 explică (pentru simplaexistenta):

Mai bine consumam alcool naibii de mă știau toți oamenii decât așa sa rămân fără dinți din cauza dulciurilor sad