6h e prea putin, 7 minim e indicat. 8h e bine si 9h e maxim. Peste nu e bine. Ma culc la 7:30 si ma scol la 3:30 maine.
Recomandat ar fi cam 8 ore. Depinde si de individ. Cunosc persoane cărora le trebuie doar 2-3 ore de somn si sunt mai fresh decat altul care doarme 8 ore.
Fiecare are nevoi diferite. Eu de ex ca sa ma simt odihnita am nevoie de 8-9 ore, daca dorm mai putin sau mai mult ma simt rau. Altii au nevoie de 7, 6 sau chiar 5 ore. Si somnul cel mai odihnitor este cel de la 11 la 12 noaptea, atunci se descarca cea mai multa melatonina cica.
Asta este adevarat stiu persoane care nu dorm decat 4 ore si nu sunt obosite
Eu daca as dormi cate 4 ore pe noapte o saptamana, la sfarsitul saptamanii as dormi 20 ore sa recuperez
Ma culc pe la ora 23-23:30 si ma trezesc la 4:30 de luni pana vineri, ocazional si sambata cand trebuie sa lucrez. Oricat as incerca, nu pot dormi mai mult. Plec de-acasa la 05:00 si ma intorc pe la 18:30. Mi-am obisnuit organismul atat de bine ca dupa ce vin de la job, trei zile pe saptamana mai fac si cate o cursa de 7-8 km si ma simt super.
Ca raspuns pentru tine, eu zic sa mananci cand ti-e foame, sa bei cand ti-e sete si sa dormi cat ai nevoie, deci daca dupa 6 ore de somn ti-ai recuperat energia si poti s-o iei de la capat, e perfect ok.
Păi eu dorm de pe la vreo 7-8 seara până la 4-5 dimineața și trăiesc încă
Cum poti dormii atat?;-; LOL
Cine a zis că dorm în continuu? Mă mai trezesc câte odată 5 sau 10 min, mă holbez la ceva, nu știu la ce, ce găsesc și back
Vreau și eu tips-uri. M-am angajat și am un program mai special, in sensul că lucrez 2 schimburi in genul "3 zile schimbul 1, 3 zile schimbul 3, 3 zile libere și de la capăt" și e nașpa pentru că în schimbul 1, mă trezesc la 4, deci nu dorm cine știe ce, doar vreo 3-4 ore, că na. Nu pot sa dorm de la 8 oricât aș vrea și neavând un program constant, gen numai schimbul 1, îi nașpa sa mă obișnuiesc. Help me, goddess :'(
Păi eu m-am obișnuit să dorm 2-3, mă trezesc și mă uit la ceas, mai citesc un meme sau ceva, trec 2-3 minute și mi se închid ochii și de vreo două ori pe noapte mă trezesc așa
De recomandat este sa dormi cel putin 8 ore pe zi, insa nu cred ca o sa te afecteze doar pentru ca ai 2 ore in plus sau in minus, mai ales daca dormi si dupa masa, noaptea e doar un pui de somn in acel caz.