Sall...si eu am exact aceeasi problema dar din fericire am reusit sa ma abtin.e simplu...incerci sa mananci fructe si te gandesti ca-s dulciuri iar partea buna e ca fructele sunt sanatoase si daca reusesti sa renunti la dulciuri esti tare! bafta!
Buna!
Eu am avut o perioada cand renuntasem la dulciuri de tot (doar duminica "aveam voie" sa mananc o portie din ceva dulce ce imi place mie).Cum am reusit? Pai,in primul rand nu trebuie sa ai dulciuri prin preajma.Elimina tentatiile. Poti incerca sa le inlocuiesti cu fructe,sau sa iti faci shake-uri de fructe,o salata de fructe, sau poti manca un iaurt cu fructe degresat. Deci, cumpara-ti cat mai multe fructe de care vrei tu si gata.Eu am reusit sa stau 3 luni sau 4 fara dulciuri si nici nu le simteam lipsa.Iar dupa ce am terminat dieta nici nu mai simteam nevoia de ceva dulce, gen "daca nu mananc acum o prajitura lesin" Cu exceptia ca mancam duminica vreo 300 kcal ceva dulce (o inghetata sau o jumatate de ciocolata de exp.).Nu vad de ce ar trebui sa renunti chiar de tot.Nu trebuie sa te chinui. Si da, iti trebuie ceva foarte important : vointa! Daca nu ai vointa.degeaba.
Nu incerca sa zici cand esti cu nasu' in frigider si iti face cu ochiul o felie de tort "Eeeh, doar asta si gata".
Mai ales acum ca e vara si e sezonul fructelor nu stiu de ce tu mananci dulciuri. Pepenele nu iti place? E si dulce si tine si de foame.
Succes in lupta cu dulciurile :*
Sper ca ti-a fost de ajutor
Fructe si legume mananc, de fapt, in fiecare dimineata imi fac un smoothie din legume si fructe + zeama de la o lamaie.
Buna. Nevoia de dulciuri e fireasca. Daca organismul iti cere, inseamna ca are nevoie, insa nu de ciocolata, zahar sau indulcitori artificiali, ci de fructe. Consuma fructe, in special cele foarte dulci (smochine, curmale). Pe langa glucide, acestea contin vitamine, enzime si saruri minerale de care organismul tau are mare nevoie.