| Justme12344321 a întrebat:

Voi cum procedati cand mergeti la sala pentru a avea mai multa energie?!
Cateva sfaturi mi-ar fi foarte de folos.
Ce mancati inainte de sala, dupa sala si mici trucuri care sa dea roade in a pierde in greutate! Ps: mananc sanatos( fara zahar, prajeli, sucuri carbogazoase, paine...)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| aimullah123 a răspuns:

Daca nu ai energie probabil nu dormi bine noaptea. Trebuie sa ai un somn de 8 ore neintrerupt. Si mai trebuie sa mananci ce trebuie.
Sa nu cumva sa faci greseala sa bei energizante sau fel si fel de pre workout-uri. Nici cafea nu e recomandat sa bei pentru ca scoate calciul din oase.

| InvatamProgramare a răspuns:

Salut,
Eu cand merg la sala/inot ca sa fiu in forma am grija de urmatoarele lucruri:
1. NU merg cu stomacul plin, desi poate te astepti sa iti dea energie, in realitate te ingreuneaza. am grija sa fi mancat cu 2-3 ore inainte de a merge la sala;
2. Nici sa mergi flamand la sala nu e ok ca nu ai energie.
3. Inainte de sala obisnuiesc sa mananc 1-2 banane cu o ora inainte. Iar dupa mananc orice la ce foame mi se face. happy
4. Un alt truc important este sa nu fi baut alcool in ultimile 12-24 de ore pentru ca alcoolul scade randamentul.
5. Si ultimul, desi ar fi trebuit sa fie primul. Daca nu dormi suficient nu ai energie in general, dar nici la sala in special.
Spor!

| Vikings1996 a răspuns:

Intreaba-te cum vrei sa te simti la final
In timpul antrenamentului, in loc sa te gandesti ca iti doresti o musculatura mai definita, un abdomen ferm sau solduri mai mici, imagineaza-ti sentimentul pe care il vei avea la final, dupa o ora (sau mai mult) de exercitii fizice intense. Concentreaza-te pe acel sentiment placut in timp ce faci exercitiile, iar motivatia iti va creste ca prin minune.

Nimic nu devine mai usor, insa tu devii mai puternic
Cu cat vii mai des la sala, cu atat devii mai puternic si exercitiile pe care le faci trebuie sa fie din ce in ce mai provocatoare. De altfel, este normal sa fie asa, deoarece odata ce dobandesti rezistenta si te obisnuiesti cu un anumit nivel de dificultate, nu trebuie sa stagnezi, ci sa te asiguri ca progresezi in continuare.
Fa acel lucru la care nu esti foarte bun
Sa spunem ca ai picioarele foarte puternice si iti face placere sa lucrezi muschii coapselor, insa abdomenele iti dau batai de cap deoarece ai grasime in aceasta zona, iar muschii nu sunt foarte dezvoltati. Ei bine, probabil stii deja ce urmeaza sa iti spunem: Fa abdomene! Este singura modalitate prin care vei progresa constant si iti vei dezvolta corpul uniform.
Ignora complet telefonul mobil
Ce poze au mai pus prietenii tai pe Facebook nu ar trebui sa te intereseze absolut deloc in timpul antrenamentelor la sala. Dimpotriva: daca vrei sa obtii cele mai bune rezultate, va trebui sa ignori complet telefonul mobil si sa te concentrezi pe muschii care lucreaza.
Alimenteaza-te corect dupa sala
Exercitiile fizice sunt percepute ca o forma de stres de catre organism asa ca nivelul de cortizol, hormonul stresului responsabil pentru acumularea grasimii in jurul abdomenului, creste simtitor in perioada de dupa antrenament. Pentru a regla nivelul acestui hormon, este indicat sa consumi carbohidrati si proteine in urmatoarele doua ore, in cantitati moderate.

Mult succes!

| Justme12344321 explică (pentru Vikings1996):

Multumesc mult pentru raspuns!