Buna.In primul rand,nu cred ca va fi nevoie sa slabesti atat de mult. Opreste-te cand obtii,din punct de vedere fizic, rezultatele dorite, chiar daca asta inseamna sa slabesti mai putin de 15 kg(numarul de kg nu arata intotdeauna aspectul fizic; depinde de mai multi factori,printre care si constructia corpului).
In al doilea rand, timpul este unul mai mult decat suficient(ceea ce e bine), poti obtine rezultatele dorite chiar(mult)mai devreme.
Este bine sa alergi minimum 20-30 de minute/zi,cu viteza medie(de altfel,asta si recomand,in general). Exercitiile pentru abdomen,de asemenea,te vor ajuta sa ai un abdomen frumos. Cercurile nu sunt necesare,dar sunt binevenite in cazul in care-ti doresti lucrul acesta.Din punct de vedere al alimentatiei,in schimb, trebuie sa punctez anumite lucruri: painea nu trebuie sa o elimini din alimentatie(sau sa o reduci atat de mult), ci sa nu depasesti necesarul.Asta inseamna ca poti manca 2-3 felii de paine la o masa, poate chiar 4, in unele cazuri(esti in crestere si ai nevoie de o alimentatie complexa). Cina, de asemenea, o poti lua si la ora 20:00, nu prea conteaza cand mananci,ceea ce conteaza, de fapt, este cat mananci.Atata timp cat nu depasesti necesarul, poti manca si la miezul noptii(o spun din proprie experienta; desi am facut multe astfel de "abateri", nu am avut niciodata probleme cu greutatea).2 mese pe zi sunt ok(exact asa manac si eu, intrucat nu pot lua micul dejun), atata timp cat sunt suficient de consistente incat sa asigure energia necesara pentru o zi.De asemenea,pe langa dulciuri,elimina produsele fast-food,mezelurile si alte preparate,chips-urile,sucurile si alte porcarii din comert si nu consuma in cantitati mari nuci, seminte, alune sau fistic.In rest, mananca incet si mesteca bine mancarea(lucrurile acestea te vor ajuta sa nu mananci mai mult decat iti trebuie)si bea minimum 2 l de apa zilnic(consumata inainte si dupa masa, in special, aceasta mentine senzatia de satietate mai mult timp).Cam (mult am scris)atat.Succes.
Sall. Nu fi copil. De la hrana sa nu renunti. Prin hrana acumulezi enegie. Fara energie ni-ti functioneaza nici macar creierul. Deci> Dimineta, alergare 4-5 km, mediu. La pranz, coarda 1 ora. Pe loc si in alergare. Seara, mobilitate si meditatii in tip sezut. De doua ori pe saptamana, bazin 1 ora. In acest fel reusita este maxima, sanatate de fier, si cea ce este cel mai important, vei avea un corp modelat, un corp lucrat si sanatos. Pa!
Fetita. nu te infometa! la inaltimea ta ai doar cu vreo 4-5 kg in plus! Iti spun eu ce sa faci : Cum ai zis si tu : Fara prea multa paine (sau daca nu. mananca doar neagra ). Fa seara in jur de 30-70 de abdomene. Poti sa si alergi. Poti sa mai iei si o bucatica de ciocolata sa nu`ti scada glicemia.
Dupa ora 18 poti sa papi un mar sau un iaurtel. Nu face nimic :p. Esti micuta- arzi repede caloriile.
Bea multa apa.
Si inca ceva! Dupa 9 luni ( sau cate zici tu) nu te apuca de mancat sa recuperezi . Fa totul cu moderatie. Mananca exact cat ai nevoie! Nu te infometa si nici nu manca pana pocnesti!
Mult succes puiu! :*:*
Da, o sa slabesti, dar dupa ce vei slabi... sa nu te apuci iar sa mananci la fel. sau dulciuri in exces, pentru ca se va pune la loc mai repede de cat crezi, inca ceva... o sa te ia cu ameteli pentru ca e o schimbare brusca, sa nu te sperii. e normal.
Daca vrei sa nu te mai ingrasi la loc, trebuie sa slabesti maxim doua kilograme pe luna. Dar la greutatea ta, nu poti slabi mai mult de 8 kilograme, fara sa ajungi subnutrita si sa-ti afectezi grav dezvoltarea (in special maturizarea genitala). Doua mese pe zi este regim de ingrasare, intr-un regim de slabire ai nevoie de 5 mese pe zi ca sa poti sa mananci suficiente fructe, legume, lactate si carne.
La varsta ta, nu ar trebui sa tii regimuri dupa ureche, ci numai recomandate de un dietetician. Altfel ai sa te trezesti ca iti cade parul, iti imbatraneste tenul, uterul ramane infantil, menstruatia dispare.