| RalucaStefaniaMaria a întrebat:

Bună! Vreau sa ma apuc de vapat, doar ca mi-e puțin cam frică. Am prietene care au vapat pe timp îndelungat și nu au niciun fel de boală pulmonara sau alte boli pe care le poți provoca din cauza fumatului. Și sunt curioasă dacă sunt șanse sa pot lua o boală, chiar dacă as vapa foarte puțin.Va rog ajutați-ma, poate apărea vreo boală dacă vapez foarte puțin?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

De unde stii tu ca prietenele nu au boli pulmonare?
Stii ca, bolile grave de plamani si cancerul nu dor deloc decat in ultima faza, cand esti pe moarte?
Au fost toate prietenele astea sa-si faca investigatii serioase la plamani, la un spital de specialitate?

Chiar nu ai de ce sa vapezi, ca nu-i nimic interesant, spectaculos si nici sanatos in bagatul de chimicale in plamani, dimpotriva, este o moarte inceata si sigura.

De ce crezi tu ca tot globul asta pamantensc vapingul este interzis copiilor SUB 18 ani?
Tocmai pentru ca sunt atat de mici si prostuti ca nu stiu sa discerana binele de rau si copie precum oile, toate gesturile pe care le fac alti copii, introducandu-si in corp o otrava, care distruge plamanii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Timp îndelungat, gen 10ani? Sau vor avea o surpriză atunci? Știi că dacă x nu pățește nimic poate tu pățești cine știe

| sierra1 a răspuns:

~poate apărea vreo boală dacă vapez foarte puțin?~

dacă e "foarte puțin", de ce ai mai vapa?
Dacă e de curiozitate, e de ințeles, nu știi cum e... Dar nici sănătate-curată nu e

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă te iei după ce au pățit sau nu alte persoane, riști foarte mult.
Plămânii desfășurați sunt cât un teren de fotbal format din celule unde se fac schimburile. Inspiri aer curat, cu mult oxigen și expiri aerul cu bioxid de carbon produs.Acest teren de fotbal trebuie să fie curat, de aceea când tușești se elimină uneori murdăria de acolo. Ce faci când vapezi? Umpli, inunzi acest teren de fotbal cu apă. Se mai face respirația bine? Și conținutul de oxigen din țesuturi și din creier scade. Crezi că celulele sunt fericite în acest caz? Treptat, treptat se îmbolnăvesc. Și mai treci niște ani. Și apar niște boli. Și ajungi cu ele la spital. Și în introducere o să te întrebe medicul. Ai băut, fumat, vapat, te-ai drogat, cât?
Ei, dacă vapezi puțin, situația va fi aceeași, doar că te vei îmbolnăvi mai puțin. Nu este mai bine să îți grijești sănătatea de pe acum? Căci așa zisa moarte naturală este tot de boală. Nimeni nu moare de sănătos ce este.

| Nirvanaaa a răspuns:

Da, prezintă riscuri pentru sănătate. Nu ca fumatul clasic, dar tot e dăunător.

| blackann a răspuns:

In primul rand, tigarile electronice iqos/glo/vapy/vozol etc, chiar si cele cu lichid au aparut de foarte putin timp. Ai nevoie de minim 20 de ani pentru a face un studiu si a vedea efectele in timp. Cum adica "prietenele mele nu au nicio boala polumoara si au fumat pe timp indelungat", ce inseamna "indelungat" pentru tine? 3 ani? 5 ani? Irelevant, nu-i de ajuns. E un risc pe care ti-l asumi, tigarile pot provoca multe boli, probabil cele electronice la fel sau mai rau. Cel mai bine nu te apuci, din moment ce "as vapa foarte putin" inseamna ca e mai mult de imagine si fite, nu de "nevoie". Daca nu esti prinsa in viciul asta de c*acat, de ce te-ai baga singura doar asa de vazul lumii? Asta e problema cu generatiile astea noi si de c*acat. Daca erai copilul meu - arest la domiciliu.

| 94Lucifer94 a răspuns:

De obicei o faci să renunți la țigări, dar dacă te apuci doar așa pentru că prietenele tale o fac și ti se pare ceva interesant și cool, trebuie să iți asumi riscurile. Nu prea există studii concrete, unii zic că e safe, alții zic că nu. Eu am băgat in mine in jur de jumătate de litru de lichid din ăla, și nu am simțit că mi s-ar fi diminuat sănătatea. In schimb cand fumam un pachet de țigări pe zi din cauza stresului, auzeam cum îmi șuierau plămânii. Totuși, nu știi niciodată cum te poate afecta pe termen lung sau anumite substanțe din acel lichid. Dar măcar m-am lăsat de fumat, Totuși aveam un coleg de muncă care băga 50 de mililitri pe zi.

| Alina0124 a răspuns:

Nu au nicio boală sau niciun simptom de boală? Unele boli apar fără simptome, au făcut analize? Nu-ți recomand să începi să vapezi doar pentru a fi cool sau pentru a întra în gașca lor. Vapatul a fost creat mai mult pentru a înlocui fumatul.

| Alinextrafin a răspuns:

O boala? de la ce?
O boala se ia de la cineva infectat cu aceasta boala, nu de la vape.
Uite aici informatii despre vapatul si sanatate :
https://e-potion.ro/......ul-clasic/