| emaaaleman a întrebat:

Bună! Vreau să mă las de fumat, nu vreau răspunsuri cu doar nu mai fuma sau etc dar chiar nu știu ce să fac. Fumez constant din vara 2024 și chiar îmi doresc să mă las în ultimul timp. Chiar mă gândesc să mă las și zic ca o să fac dar în final ajung să îmi cumpăr iar, toți prietenii mei sunt fumători și lucrul ăsta nu mă ajută deloc și nu știu ce să fac. Imi doresc pur și simplu să nu mai am poftă asta și să fiu ca atunci când nu fumam, să nu am poftă și curiozitatea asta. Vreau să spun ca sunt clasa a 9 a. Nu vreau răspunsuri idioate și fără sens, doar v-am spus problema mea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| UnAnonimPeTpu a răspuns:

Salut! Îți sugerez, poate îi o idee bună ce urmează să îți spun.
Faci cum voiești, dar în cele din urmă îi alegerea ta:
1- impuneți măcar 2-3 zile minim să nu te atingi defel de fumat/ de țigări, chiar dacă ii greu să te abții de la a fuma
- recompensează-te singur pentru cele trei zile de abținere: du-te și permiteți să mănânci o mâncare bună la un restaurant de fițe (o idee)
- sau dacă nu îți permiți recompensează-te cu un alt lucru care ști că iți aduce o mare satisfacție. Cumpără-ți ceva anume.
2- dacă cunoști un prieten care dorește și el asemenea să scape de fumat, propune-i ideea aceasta și lui, și angajați-vă reciproc că nu veți mai fuma o perioadă de vreme (ex:1 săptămână). Astfel crește competiția între amândoi și te motivează atât pe tine dar și pe colegu/prietenul! Aș zice că îi o susținere reciprocă. Susțineți-vă unul pe altul!
3- Citește BIBLIA! NU te mint! Am auzit personal lucrul acesta de la un tânăr robit de tigari/ de fumat! Mi-a spus că în timpul perioadei de citire a Bibliei nu mai simțea sentimentul să fumeze! Poate că ți se pare banal! Îți spun sincer ce am auzit! Interesul meu îi să te ajut! Alegerea îți aparține!
- Crede în Dumnezeu și roagă-te simplu să te ajute să scapi de fumat! Roagă-te asemenea și să te ajute să îți recapeți viața atât trupească dar și spirituală.
4- Ocupă-ți timpul cu lucruri ziditoare: practica rugăciunea, citirea Bibliei, mersul la biserică, ia o zi de post!
Dacă faci lucrurile acestea vei vedea că ai progres și te vei simți bine!
Poate că ți se pare mult la prima citire cele 4 puncte menționate, dar dacă stai și te gândești logic și normal nu par a fi lucruri grele și dificile. Într-adevăr necesită timp pentru a atinge acest obiectiv pe care ti-l dorești, dar gândește-te că orice lucru pe care ti-l dorești în viața ta necesită pași făcuți și timp pentru a realiza obiectivele personale!
Dumnezeu sa te ajute!

| eliancodrut a răspuns (pentru UnAnonimPeTpu):

Cata prostie cu Biblia si rugaciunile.

| eliancodrut a răspuns:

Eu m-am lasat de fumat dupa ani buni ca fumator. A fost greu, dar m-a determinat fiica mea, care avea cativa anisori. Nu am folosit nici o alta metoda, decat vointa. Si inca ceva: nu am baut alcool, nu am mers cu colegii la baute, doar la cafea unde nu se fuma cateva luni. Acum merg indiferent unde la cafea, la o racoritoare. Dar nu am mai pus toti anii de cand m-am lasat de fumat tigara in gura nici in gluma, chiar neaprinsa. Cel mai greu mi s-a parut la 3 luni dupa ce m-am lasat de fumat.

| Violleta2022 a răspuns:

Atunci de ce ai mai venit pe forum sa ceri ajutor, daca nu vrei nici un sfat corect si clar?
Tu parinti nu ai sa te poate educa si controla?