| Lightada a întrebat:

Buna!
Vreau sa slabesc foarte repede vara asta pentru ca sunt un pic cam plinuta si vreau sa imi schimb stilul.Sa va dau cateva detalii care poate va vor ajuta : am 10 ani, am 43 kg, am 1, 55 m.As vrea sa slabesc 10 kg pentru ca o sa trec in clasa a 5-a si vreau sa arat diferit(intr-un mod bun laughing )..As vrea mai mult anumite dansuri si exercitii pentru tonifiere.Stiu deja cum sa mananc.Dar totusi nu ar strica sa imi dati si alte metode prin care as putea sa slabesc.Da as vrea sa nu fie ceva care sa coste foarte multi bani si care sa se faca acasa pentru ca nu vreau sa stie parintii mei.Multumesc anticipat!

NU uitaaa-ti! FUUUNNNNDIIIIITAAAAA!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

Nu stiu cine ti-a spus ca esti plinuta. La inaltimea de 1, 55 m daca ai doar 43 kg. se poate spune ca esti chiar slaba.
Poate ca ai tendinta sa ai putina burtica, pentru aceasta este bine sa faci gimnastica, stand culcata pe spate, iti sprijini varful picioarelor de un dulap, ori te tine cineva si, fara sa te sprijini in maini, te ridici in sezut si iarasi te lasi pe spate. Acest exercitiu este bine sa-l faci de cel putin 10 ori, dimineata, imediat dupa ce te scoli si seara inainte de a manca.
Daca ai slabi 10 kg., asa cum iti doresti, vei arata ca un copil din lagarele de exterminare in masa sau dintr-o zona unde copii nu au ce manca.
Este important sa stii ca, trebuie sa te hranesti corespunzator pentru ca, esti in crestere si infometandu-te, poti avea apoi probleme de sanatate si poti sa opresti dezvoltarea, cresterea ta si nu cred ca acest lucru ti-l doresti.
Nu te lua dupa moda, la varsta ta trebuie sa te preocupe jocurile copilariei si invatatul, celelalte preocupari nu sunt pentru tine.
Sunt convinsa ca, vei arata foarte bine cand vei intra in clasa a V-a si vei avea multi prieteni (fete si baieti) daca vei sti sa te porti bine, vei fi simpatica si vei fi o colega buna.

| Lightada explică (pentru mariana):

Multumesc pentru raspuns..Ai dreptate. Poate ca nu sunt nici chiar asa,, plinuta''.Dar care ti s-a parea tie greutatea ideala pentru varsta mea?(10 ani)Mai am o colega tot cu aceasta problema... happy

| mariana a răspuns (pentru Lightada):

Cred ca, esti deja la o greutate "ideala", asa cum se practica in lumea fotomodelelor. Dupa mine, chiar ti-ar mai trebui 2-3 kg.in plus, pentru a avea o greutate normala.
Trebuie sa te gandesti ca, daca esti foarte slaba si da o boala peste tine, nici nu mai ai din ce sa slabesti si atunci risti foarte mult, de aceea slabitul este riscant daca esti si in crestere, lipsesti organismul de valorile nutritive, ce sunt necesare pentru a se putea dezvolta in mod armonios.
Iti doresc o vacanta frumoasa si lipsita de necazuri si desigur, multa sanatate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Ar trebui sa ai cam 45 de kilograme, greutatea ideala.
Dar tu nu trebuie sa slabesti, esti in crestere nu ai voie, esti numai bine, nu trebuie sa mai slabesti.
Cu placere!
Te pup!