Buna!
Din punctul meu de vedere, nu este nimic in neregula cu tine. Fiecare persoana este diferita si percepe lumea ce o inconjoara in mod propriu, motiv pentru care nu ne putem intelege/nu putem avea pareri comune cu toti ceilalti. Probabil ca tu esti tipul de persoana optimista si s-a nimerit sa fii inconjurata in principal de persoane mult prea serioase/pesimiste. Asta nu trebuie sa te descurajeze. O persoana optimista considera ca o tragedie nu e un sfarsit, adica, asa cum ai spus si tu, ca moartea cuiva nu inseamna ca nimic nu mai are rost, pe cand o persoana pesimista/negativista considera ca o data cu un eveniment negativ petrecut totul se inrautateste. Totul depinde de viziunea fiecaruia. Eu cred ca nu e nimic in neregula in a fi optimista si a alege sa vezi mai mult partea buna a lucrurilor, dar totodata iti recomand sa incerci sa fii macar 50% si REALISTA. Asta te va ajuta mult!
In sensul ca, desi e ff bine ca ai o gandire optimista si alegi adesea sa vezi partea buna a lucrurilor, trebuie sa le treci si prin filtrul realitatii, fara a iti indeparta, insa, doza de optimism. Adica exista persoane extrem de optimiste care au, insa, tendinta de a nega realitatea( sau partea ei negativa), incercand sa creeze o imagine cum ca totul e perfect. Este important sa gandesti pozitiv si sa fii optimista, dar sa accepti, totodata, intr-un mod realist, ceea ce se intampla in jurul tau.