| x2gk9r a întrebat:

Buna…vreau un sfat va rog am 18 ani
Am inceput sa fumez din clasa a 9 pana acum in prezent doar ca prin clasa a10 am luat o pauza de 4 luni
iar a 5 lune m-am apucat din nou de ele si pana in prezent fumez
De obicei dupa ce fumez si trag aer in pipet aud in piept un sunet nu stiu cum sa va zic ca si mi rau cateodata nu inteleg de ce…cateodata nu…un pachet ma tine 3 zile maxim
Numai eu patesc asta?
va rog nu ma speriati!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| eliancodrut a răspuns:

ITN - intoxicatie tabagica normala.
Lasa-te de fumat. Ti-o spune un fost fumator inrait ani buni (2 pachete pe zi).

| MaryusNegoita12 a răspuns:

LASA-TE DE FUMAT! DOAR TE DISTRUGI MAI TARE! icearca sa discuti cu un preot despre acest viciu si incearca sa implementezi un stil de viata cat mai sanatos! Primeste-L pe Dumnezeu in viata ta pentru a scapa de orice frica! Biblia e raspunsul!

| DrMihailoviciS a răspuns:

Neața! Te invit la cafelutza...

Dacă ai ajuns să tragi aer în piept și să sune ca o ușă care scârțâie, e clar că plămânii tăi au chef de revoluție. Și sincer, cine i-ar putea învinui? Le-ai băgat fum pe gât de când erai copil, iar acum se gândesc serios să-ți facă o petiție să te oprești.

Ce auzi tu acolo e probabil un bronhospasm, adică micile tuburi din plămâni, bronhiile, s-au cam săturat de abuzul zilnic și se strâng ca să-ți atragă atenția.
Dacă nu e asta, poate fi începutul unei bronșite cronice, care e practic modul corpului de a spune „gata, boss! E prea mult".
Nu căuta pe Google simptomele, că îți dedică cancer și moarte din prima...

Și nu, nu ești singurul care pățește asta. Toți fumătorii începători trec prin faza „de ce sun ca un acordeon defect?". Doar că unii ignoră semnele până ajung să aibă nevoie de un tub de oxigen la 40 de ani.

Hai să-ți dau un pont de la unul care a fumat 30 de ani Rothmans albastru scurt și a reușit să se lase (eu): plămânii tăi sunt niște campioni la regenerare, dar doar dacă le dai șansa asta. Reducerea țigărilor e un început bun, dar dacă ai chef să nu-ți sune pieptul ca o tobă spartă, încearcă să le tai de tot.

Și până să ajungi acolo:
-Bea lichide calde: ceai, supă, orice ajută la desfundat căile respiratorii.
-Dacă te ține sunetul ăsta mai mult de câteva zile, du-te la un doctor. Poate ai nevoie de un spray bronhodilatator.
-Nu mai fuma pe stomacul gol sau după efort fizic, că plămânii tăi sunt deja stresați, nu-i mai chinui.

Așa că, hai să nu lăsăm plămânii să facă pe drama queen-ul. Ai 18 ani, ai timp să trăiești fără să-ți sune pieptul ca o orgă.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

| x2gk9r explică (pentru DrMihailoviciS):

Mersi frumos…chiar mai fost de ajutor