Ai facut rau! Doare un pic pe viu dar dupa scoatere amorteste si nu mai ai probleme. Eu mi-am scos una dupa 4 injectii si nu-mi amortise. Dupa ce a scos-o n-am mai putut nic sa vorbesc de amorteala. Acum, daca esti mai sensibil, ar trebui sa faci un tratament si apoi sa mergi iarasi la scos.
Ai luat decizia corectă! Du-te și cere părerea altui stomatolog. Alege unul cu experiență/vechime în domeniu (nu unul cu "titluri" afișate pe ușa cabinetului), fiindcă în mod sigur, va ști ce să facă. Sunt medici și medici, nu întotdeauna nimerim din prima, unul bun.
Eu știam că numai atunci când ai puroi la rădăcină, anestezia nu ține (nu își face efectul). De aceea, unii stomatologi recomandă pentru câteva zile, un tratament cu antibiotice (nu se eliberează fără prescripție medicală), necesar pentru eliminarea puroiului. După acest tratament, nu vei simți nici măcar o mică durere, cu excepția anestezicului. Ci doar un disconfort, fiindcă știi ce se întâmplă în gura ta.
Dacă puroiul nu e eliminat, practic, vei simți că ți-o scoate pe viu. Deci, nu încerca. Doare ca naiba! Ar putea intra o teamă în tine, atât de mare, încât nu vei mai merge la dentist, ani și ani de zile.
Infectia la cea de jos este mare. De asta anestezicul nu isi face efectul. Stiu din experienta multor cunoscuti.
Poti sa-ti scoti ciotul, dupa ce indepartezi puroiul de acolo. Cu tratament sau chirurgical.
dobrin1019 întreabă: