Acetilcisteina (ACC) face parte din grupa medicamentelor mucolitice. Se recomandă în tratamentul tulburărilor secreţiei bronşice, în special în cursul afecţiunilor bronşice acute (bronşita acută), în acutizările bronhopneumopatiei cronice şi în mucoviscidoză. Poate fi utilizată, de asemenea, pentru fluidificarea sputei în vederea examenului microbiologic.
Nu utilizaţi Acetilcisteina în următoarele cazuri:
- Hipersensibilitate la acetilcisteină sau la oricare dintre excipienţii medicamentului;
- Criza de astm bronşic.
Aveţi grijă deosebită când luaţi Acetilcisteină! Fluidificarea brutală a secreţiilor, poate determina inundarea bronhiilor la bolnavii incapabili să expectoreze (impunându-se bronhoaspiraţie de urgenţă). Prin creşterea volumului secreţiilor bronşice, acetilcisteina poate accentua reflexul de tuse. Apariţia tusei productive în timpul tratamentului cu acetilcisteină, NU trebuie inhibată prin administrarea de antitusive.
Continuare pe linkul de mai jos :
http://www.farmaciiledona.ro/......I35313.pdf
Ceea ce dragii mei antevorbitori vroiau sa spuna este ca: acc este vechea aspirina, deci nu este antibiotic... iar ca sa tratezi raceala foloseste paracetamol pentru ca asta contin toate "medicamentele" speciale de raceala (fervex, coldrex, etc.)
Acetilcisteina?
este vorba despre acc= acidul acetilsalicilic=aspirina
http://ro.wikipedia.org/wiki/Aspirin%C4%83
ACC nu este pentru raceala propriu zisa decat in eventualitatea tuselor productive.
Rb6 întreabă: