| sepik a întrebat:

Buna ziua, acum 2 saptamani mi s-au aplicat picaturi pentru dilatarea pupilelor la un consult oftalmologic.De atunci vederea a scazut progresiv, acum vad foarte prost la citit si la distanta, initial inainte de control la medic vedeam bine.Problema e ca la 4 ore de la aplicare cand nu trecuse efectul picaturilor m-am uitat pe tel. mobil 40 minute deci am fortat ochii de aproape. Vreau sa va intreb daca -asta este cauza pierderii acuitatii vizuale si daca -starea vederii de acum poate stagna sau evolueaza pana la pierderea completa a vederii.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

De ce ti s-au aplicat acele picaturi? Medicul ar fi stiut ca te pot afecta pe viitor.

| adryang78 a răspuns:

Trebuie să mergi urgent la un alt consult. E posibil să fi fost afectată retina.

| StudentLaMedicina a răspuns:

Nu am auzit pe nimeni să pățească atât de grav de la Atropină şi noi ne punem tot timpul în ochi unul altuia să exersăm oftalmoscopia. Ar trebui să fie inofensivă.

Mergi la doctor să vadă care e treaba, posibil să fie cu totul alta cauza pierderii acuității vizuale, de exemplu creşterea presiunii intracraniene.

| sepik explică (pentru StudentLaMedicina):

Mersi pentru. raspuns, eu banuiesc ca scaderea vederii atat de mult e din motiv ca am fortat mult ochii 40 min. de aproape uitandu-ma pe telefon cand eram inca sub efectul atropinei, nu mi-am dat seama pe moment, abia cand mi-a scazut vederea zilele urmatoare mi-am dat seama de asta. S-a dezvoltat o boala la ochi din acest motiv? Si ce anume?

| sepik explică:

Este caz de operatie daca a fost afectata retina?