| Cristianm11 a întrebat:

Bună ziua, ajutați-mă vă rog cu câteva răspunsuri la întrebări legate de transplant renal. Mama mea vrea să îmi doneze un rinichi, ea lucrează în străinătate și nu are asigurare de sănătate în România. Trebuie să plătesc toată intervenția, analize, etc in acest caz?
eu sunt pensionar pe caz de boală pe bază renală. Mulțumesc, îmi cer scuze ca scriu aici, însă când sun la Cluj doamna în 20 de secundă mă pasaporteaza și eu sunt din Timișoara, nu pot merge la Cluj doar sa întreb acest aspect, dacă nu ma ascultă la telefon mă gândesc ca nu mă ascultă nici fizic.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ValentinMihai78 a răspuns:

Http://cas.cnas.ro/......r-140.html

Mama va face o cerere de asigurare medicală la Casa de sănătate și va plăti ultimii 5 ani necotizați, plus un contract de plată lunară a asigurării obligatorii medicale.
Faptul că te ia la mișto persoana de la Cluj, o poți pune la punct, sunând direct la casa de sănătate de la Cluj și reclamând situația.

1 răspuns:
| ioana748 a răspuns:

Mama ta isi poate plati singura asigurarea de sanatate.
O poate plati in rate trimestriale, pentru anul curent.
Medicul de familie te-ar putea indruma in sensul acesta.