| Suntofatacaorcarealtad a întrebat:

Am 14 ani si sunt mioapa. Dioptriile mele sunt de -4 la ambii ochii.In fiecare an imi cresc dioptriile.Ce sa fac sa nu mai creasca sau daca cresc sa creasca mai putin? Anul acesta mi-a crescut cu 2 unitati mai mult. Port ochelarii mereu dar nu ii port cand fac lucruri de aproape gen teme sau sa citesc etc.Pe internet am tot cautat si am gasit niste exercitii pentru ochi, folosesc la ceva? Ce sfaturi imi dati?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Cred ca cel mai bun raspuns pe internet il vei gasi la un medic. Poti scrie unui medic aici: http://www.sfatulmedicului.ro/consulta-medicul-online

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

1. Sa porti ochelarii mereu, mai ales cand faci chestii de aproape. Dioptriile iti cresc fiindca nu porti ochelari exact cand i mai multa nevoie de ei.
2. sa renunti la TV si sa limitezi folosirea calculatorului la maxim 20 de minute pe zi.
3. Sa ai minim doua zile pe saptamana in care sa nu folosesti nici calculatorul.