| Sebastian1236882 a întrebat:

Buna ziua, am 15 ani.
Am luat un pumn in nas acum 2 luni si e un pic mai la dreapta si nu imi place cum se vede. As putea sa fac rinoplastie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Operatia de rinoplastie se poate face NUMAI dupa ce ti-a incetat cresterea osoasa, adica DUPA 18-20 de ani.

| Sebastian1236882 explică (pentru Violleta2022):

Oare nu poata sa revina la loc? Am 15 ani

| Violleta2022 a răspuns (pentru Sebastian1236882):

Daca nu a revenit la loc intr-o zi-doua, imediat dupa primirea pumnului, inseamna ca a fost o lovitura grava care ti-a rupt cartilagiul si necesita reconstructia lui, ca sa-l indrepte.
Reconstructia se face prin operatia derinoplastie, dupa varsta de 18-20 de ani, acnd iti inceteaza tie cresterea.

Ai cumva certificat medico-legal dupa primirea pumnului in nas? Ai facut plangere la politie pentru bataia primita?

Fiindca te vor costa cateva mii de euro aceasta operatie de indreptare a nasului si i-ai fii putut obtine de la bataus, daca l-ai actionat legal, imediat dupa bataie.

| Sebastian1236882 explică (pentru Violleta2022):

Nu, dar nu sunt sigur daca merita sa o fac pentru ca respir bine totul e ok doar ca e un pic mai la dreapta

| Violleta2022 a răspuns (pentru Sebastian1236882):

Mai ai ani buni pana sa decizi daca mai vrei sa te operezi sau nu.
Fiindca indiferent ce vrei acum tot va trebuii sa astepti pana iti inceteaza cresterea,

| 1234568807 a răspuns (pentru Violleta2022):

El a mai pus odata o intrebare cu nasul si i-am zis ca ala care il lovise trebuie sa ii plateasca operatia, dar poate el de frica nu spune nimic si uite asa o sa plateasca tot el operatia si ala va scapa basma curata

| Sebastian1236882 explică (pentru 1234568807):

Pai nu sunt sigur daca o s-o fac

| 1234568807 a răspuns (pentru Sebastian1236882):

Treaba ta, dar daca nu iti faci operatia cel mai probabil asa o sa ai nasul toata viata

| Violleta2022 a răspuns (pentru 1234568807):

La 2 luni dupa bataie nu mai poate obtine certificat medico-legal. Acela se poate obtine doar in primele 24 de ore dupa bataie sau accident si numai daca il actionezi la Politie si apoi in judecata sa ceri despagubiri.
A scis ca au trecut 2 luni...deci acum isi va platii singur operatia, ca bani de la bataus nu mai poate scoate.
Dar asta va decide el este 5 ani, cand i se incheie cresterea oaselor si va putea merge la medic ca va decide operatia.

| 1234568807 a răspuns (pentru Violleta2022):

In cazu asta nu mai are ce sa faca, trebuia sa actioneze la timp, acum o sa plateasca tot el

| Violleta2022 a răspuns (pentru 1234568807):

Asa este

| Yuoia a răspuns:

Daca platesti...
Rinoplastia nu intra in operatiile decontate de CAS.