Ti e frica de dentist dar nu te speli niciodată pe dinți? Bravo.
Nu doare nimic la dentist că de aia exista anestezie
Am înțeles.Dar durerea de la ce poate fi? De la cald cu rece? Sau de la posibila formare de carie acolo în liniile alea mici negre?
Și nu îți miroase grupa? Prea scârbos! Sa nu te speli pe di ți! Scarbosule!
De la cald la rece poate crăpa smaltul dintilor, ceea ce cred ca ai si pătit. Neștiință. De aici vine durerea.
Doare cand iti omoara nervul, desi se face anestezie. Daca nu s-ar face anestezie nu ai suporta deloc.
Spălatul pe dinți nu îți ia mai mult de 5 minute. Două spălări pe zi înseamnă 10 minute.
"Care ar putea fi problema?" CA NU TE SPELI PE DINTI.
Eu am un genetic dentar exagerat de prost insa nu am nici o carie pentru ca am o igiena adecvata. Daca nu te speli pe dinti o sa doara in continuare, si din ce in ce mai tare pentru ca dintii definitivi nu cad.Plombarea maselei nu doare deoarece dentistul iti anesteziaza zona.
Pai și dacă ma spăl de astăzi încolo voi șimtii o îmbunătățire?
Nu, iti vei proteja ceilalti dinti sa nu ajunga tot asa durerosi.Cei cariati trebuie tratati
Trebuie să te speli pe dinți indiferent că ai timp sau nu, asta este benefic pentru sănătatea ta.
E o chestie foarte nasoala si complicata asta cu cariile. Cand este o carie mica dentistul inlatura cu freza si pune o plomba frumos si fara durere.
Cand incepe sa doara maseaua e posibil sa fie deja o infectie acolo, adica o carie ce s-a extins asa mult in interiorul dintelui incat a ajuns la nerv si trebuie intervenit pe canal, adica tratament de canal. Tratamentul de canal se face cu anestezie locala, dureaza vreo 2 ore, se baga niste ace pentru a evidentia canalele apoi se curata cu solutii speciale si se inchide cavitatea cu un compozit. Partea nasoala e ca daca dentistul a trebuit sa ia mult din din dintele afectat, va trebui sa pui o coroana pe el pentru ca altfel se va fractura in timp si va trebui sa ti-l scoata.
De asta cand observi orice pata sau punct pe un dinte trebuie sa mergi la dentist sa-ti curete caria ca sa nu ajungi la tratament de canal. Dar partea nasoala e ca uneori exista infectie si fara a fi vreo pata pe dinte. Este extrem de important sa te speli pe dinti pentru ca altfel in cativa ani o sa trebuiasca sa-ti faci credit la banca de zeci de mii de euro sa-ti faci dantura.
O carie e pana in 500 lei dar un tratament de canal pentru un singur dinte poate ajunge si la 2000 lei daca e facut la microscop, iar o coroana pentru un singur dinte in jur de 2500 lei. Daca cumva trebuie extras un dinte, platesti si operatia de extractie apoi trebuie sa-ti pui implant care si ala e vreo 5000 lei plus coroana pe implant. Daca nu iti pui implant la timp (asa cum fac multi), dintii se vor deplasa si va trebui sa-ti pui aparat dentar care costa vreo 10.000 lei sa se indrepte apoi vii cu implantul. Deci dupa cum ti-ai dat seama e mai bine sa te speli pe dinti pentru ca daca nu te speli asta e calea sigura catre niste dinti distrusi. Si cum adica nu ai timp? Macar seara inainte sa te pui in pat cand te duci la baie sa te pisi te speli si pe dinti, cat iti ia?
Uite de asta castiga stomatologii atatia bani
Și vreau sa te mai întreb am niște prieteni pe strada care în *** nu au fost în viata lor la niciun dentist.Nici când aveau 1 sau 2 ani.I am intrebat cum de încă vorbesc și cum de încă mananca și mi au spus ca au pus vata cu spirt și au scăpat de dureri și nu s au dus niciodată la dentist
Da, daca tu ai o infectie la o masea sa zicem ai 2 variante:
-te duci la dentist, iti curata infectia, iti face tratament de canal, iti scoate nervul si o sa scapi de durere si o sa ai un dinte intreg din nou
-stai cu durerea, desi poate fi groaznica, rabzi pana nervul moare singur in dinte si cand o sa moara nu o sa te mai doara dintele respectiv. Dar nervul fiind mort acolo, o sa fii predispus la infectii si o sa faci foarte des infectii care pot sa-ti cauzeze alte probleme de sanatate pentru ca ele se vor propaga si in restul organismului. Uita-te in presa cate stiri sunt cu oameni care au murit din cauza unei infectii la masea care s-a raspandit. Dar sunt unii oameni care raman asa si nu ii deranjeaza prea tare. Oricum un dinte caruia i s-a scos nervul sau caruia ii moare nervul va ramane casant, se va innegri si in cele din urma peste cativa ani se va fractura, de asta se recomanda tratament de canal si coroana peste el
Și nu știu cum rezista de 17 ani de zile fără dentist fără spălare pe dinți s-a spălat pe dinți decât pana la 6 ani.Nu a fost niciodată la dentist niciodată niciodată și are toți dinții în gura
Nu toti oamenii sunt la fel. Sunt oameni care nu s-au spalat pe dinti niciodata si nu au facut carii si infectii.
Sunt oameni care se spala si tot au probleme pentru ca asta e genetica lor. Am vazut un copil de 12 ani care venea sa-si faca tratamente de canal. Iti dai seama saracul copil, avea doar 12 ani si avea probleme pentru care vin de obicei oameni de 50 ani. La 12 ani nu ar trebui sa ai asa infectii si necroze la dinti chiar daca nu te speli deloc. Dar in general oamenii care nu se spala cam pe la 30 ani incep sa se prezinte la dentist cu dureri.
Uita-te si tu la tine in familie si vezi la parintii si bunicii tai daca au probleme, daca au toti dintii in gura si sunt sanatosi sunt sanse ca tu sa ai o gena buna.
Dar oricum trebuie sa incepi sa faci ceva pentru dintii tai
Este posibil să ai o carie la maseaua respectivă, iar durerea poate fi cauzată de inflamația sau infecția acesteia, iar linii negre pot fi semne de deteriorare a smalțului; cel mai bine ar fi să mergi la dentist pentru o evaluare completă.
Punctele negre aparent mici pot ascunde dauna mult mai mari in interiorul maselelor, iti recomand o vizita la dentist, prin curatarea zonei vede daca sunt doar de suprafata sau a inceput sa sape in masea.
Timpenii. Auzi la el, scuze imbecile. Asuma-ti ca esti un puturos imputit care nu se spala pe dinti si are impresia ca dumbniedzau sau mosternirea genetica o sa ii tina in gura. Un mare plus cu frica de dentist. E ca si cum ai zice "mi-e frica de politie, dar hai sa ma duc sa fac un grafitti pe sediul lor, oare ce se poate intampla"