| Mariana1099 a întrebat:

Am 18 ani și mi-a întârziat menstruația aproape 2 săptămâni.
Nu cred ca este sarcina fiindcă in acest timp eu am avut dureri premenstruale. Înainte de data normala când trebuia sa îmi vina ciclu, am avut o pierdere in familie și am fost extrem de suparata.
Întrebarea mea este: dacă am avut dureri și continui sa am, este fiindcă trebuie sa îmi vina menstruația? Poate fi sarcina dacă prezint simptomele premenstruale? Mulțumesc frumos!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Marea majoritate a femeilor confunda simptomele precoce de sarcina cu un sindrom premenstrual, de aceea niciodata simptomele nu sunt luate in considerare. Daca ai avut contact sexual neprotejat, sarcina este o posibilitate de luat in seama, de altfel cea mai dezirabila. Fa un test de sarcina si apoi, indiferent de rezultat, mergi urgent la ginecologul tau. Intarzierea este mare, ai amanat cam mult (ai depasit deja cu o saptamana intervalul optim pentru consult) si poti fi in pericol

| Anonima283 a răspuns:

Sunt de părere cu Brigaela, poți face un test după 21 de zile de la contactul sexual! Sănătate!