Cafea țigări nu prea ai voie daca ai anxietate,și eu am și când fumam îmi amplifica grav simptomele anxietății,deci eu zic sa te lași și de țigări că afectează sistemul nervos și anxietatea are o mare corelație cu sistemul nervos.
Sunt efecte secundare de la tratamentele anxiolitice,deși pot fi și de la anxietate simptome somatice care sunt tranzitorii nu permanente. Nu o să faci AVC,anxietatea îți dă acest feeling că în orice moment poți să faci dar nu e niciodată așa,sunt doar gânduri iraționale.
Nici Cola nu ai voie,excitante, energizante, țigarile cel mai mult dăunează.
Ar trebui sa ii spui medicului specialist care ți-a prescris tratament despre simptomele tale, poate trebuie schimbat tratamentul, sau poate numai ce urmezi nu de mult timp tratament și durează mai mult până se adaptează organismul cu pastilele respective.
De la pastile ma simt muult mai bine dar tot am frica asta de AVC de vreo 2 saptamani..eu am si o spasmofilie, la inima am facut control si nu am nimic nimic
Cred că majoritatea avem problema asta cu AVC ce suferim de anxietate nu ești prima.
Nu se întâmplă nimic fa exerciții de respirație 5 minute dimineață 5 minute seara și te vor ajuta mult. Nu ai că sunt simptome specifice anxietății,a tulburării cauzata de problema ta psihoemotionala,a gândirii,a felul cum percepi tot în jurul tau a conștiinței,totul are la baza frici iraționale,care niciodată nu reflecta realitatea,totul se întâmplă doar prin prisma imaginației tale.
Avem nevoie de înțelegere, credință și iubire, daca nu le avem degeaba mergem la psihologi și medici, terapeuți etc.
Fa sport regulat încearcă să te lași de fumat, apucate de un hobby, orice sa nu lăsa anxietatea sa se desfășoare la intensitate maxima.
Tigarile pot amplifica anumite stari in cazul anxietatii
cafeaua si mai rau!
este bine pe timpul tratamentului pentru anxietate sa reduci cafeaua sau sa o consumi la cel putin 4 ore dupa ce ai luat pastilele pentru anxietate, asta daca se intampla in cursul zilei
si nu consuma cafea mai tarziu de ora 14:00-15:00, iti poate lua somnul, iar lipsa somnului dauneaza grav celor cu tulburari de genul depresiei sau anxietatii!
daca poti renunta la fumat! eu am reusit dupa 12 ani de fumat si tu vei putea!
Elimina cafeaua si tigarile de tot, fiindca astea sunt cele care intra in conflict cu medicatia.
Buna.Nu vreau sa te descurajez, dar pana nu faci niste schimbari in stilul tau de viata, un risc catusi de mic tot va exista.Nu ai fi oricum nici ultima si nici prima persoana care are nevoie sa renunte la fumat. Poate ca acum esti ok, insa mai incolo risti sa ajungi la spital dupa un acv si sa fie grav (cunosc o persoana de 50+ ani care a renuntat obligatoriu la fumat dupa un episod in care a fost transportata, de urgenta, in alt oras cu elicopterul).Tu inca ai timp berechet sa renunti la acest viciu, considerat un factor de risc. Poti citi mai pe larg in linkul de mai jos.Si stai calma, daca amortesti putin nu inseamna ca gata, esti in mijlocul unui accident vascular cerebral.Trebuie sa urmezi schema FAST:
,, Daca suspectezi ca cineva sufera un AVC, actioneaza rapid (formula F.A.S.T.) si fa-i urmatorul test:
F – Face (Fata) – Cere persoanei sa zambeasca. Ti se pare ca fata e asimetrica sau gura e cazuta intr-o parte?
A - Arms (Brate) – Cere persoanei sa ridice simultan ambele brate deasupra capului. Unul dintre ele ramane inert sau mai jos decat celalalt?
S – Speech (Vorbire) - Cere-i persoanei sa repete o fraza simpla (de exemplu "Cerul este albastru"). Nu poti distinge ce zice sau vorbeste ciudat?
T – Time (Timp) – Daca remarci oricare dintre aceste semne, suna IMEDIAT la 112! Pentru ca persoana sa fie transportata cat mai repede la spital, spune-i operatorului ca suspectezi ca aceasta a suferit un accident vascular cerebral si transmite-i ora la care au aparut primele simptome.'' - https://www.reginamaria.ro/......rebral-avc
Bună! Anxietate paroxistică este tulburare de panică, și te înțeleg perfect pentru că și eu mi-am declanșat asta pe fond de oboseală (acumulată în timp) și stress (cu munca). Iau tratament și la recomandarea medicului psihiatru am căutat să fac lucruri care să mă relaxeze și să îmi dea o stare de bine. Astfel am ajuns să descopăr lucruri noi despre mine, și să mă înțeleg mai bine. Simptomele au început să dispară, iar îmi trăiesc viața fără temeri.