anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua am 2 tensiometre omron unul nu ma cuprinde sus la mana si mi-o iau pe antebrat si celalalt ma cuprinde sus, si mi-o iau sus la man, chestia bizara e ca unu imi arata 12 cu 7 si unu 15 cu 10, care este cel care arata valorea adevarata a tensiunii arteriale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cel care este pus exact la acelasi nivel cu inima. Pe antebrat tensiunea trebuie sa scada mult, asa cum ai invatat la fizica, pe principiul vaselor comunicante

| anonimg a răspuns:

Trebuie sa-l pui corect, dar si sa ai o pozitie corecta a corpului si bratului (acesta de pe urma sa fie sprijit pe masa).
https://www.youtube.com/watch?v=pzY9utLA9QE

Si da, CuriousStuff are dreptate cand spune ca tensiometrul clasic este mai precis decat cel electronic: asta daca si cel care il foloseste este priceput.

| CuriousStuff a răspuns:

Tensiometrul trebuie pus acolo unde arata intructiunile. Daca e tensiometru de incheietura mainii degeaba il pui sus, ca o sa-ti arate o tensine eronata. Cea mai corecta tensiune arteriala se ia cu tensiomentru manual si stetoscop. Restul... sunt doar orientative.

| untu a răspuns (pentru CuriousStuff):

Corect! Foarte bun raspuns!

| untu a răspuns:

Are dreptate si a dat raspunsul corect CuriousStuff! Tensiometrele electronice nu sunt bune pentru ca nu da o masuratoare corecta si precisa! Cel mai bine e sa mergi la medicul de familie, unde are un tensiometru manual clasic si cu stetoscop!