Probabil ca este si alt motiv decat gandul ca nu poti dormi. Ne spui ca psihiatri ti-au recomandat deja diferite medicamente, ma intreb ce ti-au spus si psihologii... Citind despre dificultatea ta, imi vin mai multe intrebari in minte, cum ar fi de cand a inceput aceasta insomnie si ce se intampla atunci in viata ta, ce faci in loc sa dormi si mai multe... Daca medicatia nu a functionat desi ai incercat atatea variante, cred ca este important sa intelegi mesajul psihologic din spatele insomniei. Altfel, ti-as recomanda sa incerci meditatia de tip mindfulness, poate ajuta in astfel de situatii. De asemenea, este important un stil de viata adecvat din toate punctele de vedere (activitate fizica, regim alimentar, grija de sanatatea fizica si mentala). Multa sanatate!
Interesează-te de mentalişti, hipnoza te poate ajuta. Şi da, m-am uitat prea mult la The Mentalist
Recomand practirea unui sport si trezirea de dimineata. Si intreruperea activitatilor intelectuale pe la 20-21.
Mie mi-a ajutat sanval, il iei cu 20 min inainte de culcare. E bine ca pe la 22 sa fii in pat. Dimineata ar trebui sa te ridici pe la 6.30. Si sa faci niste exercitii fizice si dimineata.
Gandul poate fi eliminat cu un alt gand. Spune un psalm in continuu, sau rugaciunile Sf Ioan Gura de Aur pentru cele 12 ceasuri, reluate.