| Kattth a întrebat:

Am 21 de ani si la recomandarea medicului ginecolog din cauza ciclului negreulat mi s-au prescris anticonceptionalele Karissa.Azi fiind prima zi de ciclu trebuie sa incep sa le iau dar sunt racita rau de vreo saptamana si iau antibiotic pentru infectia din gat plus parasinus si imi este frica ca am inteles ca nu este bine sa iau prea multe pastile deodata.Au legatura unele cu altele sau imi fac griji aiurea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

SPER că ai început AC în prima zi de menstruaţie!
NU are nici o legătură cu faptul că iei mai multe medicamente ( şi pentru răceală ).

Atunci când faci tratament cu antibiotice TREBUIE să foloseşti metode contraceptive suplimentare ( prezervativ, ovule/creme spermicide, etc. ) pe toată perioada tratamentului cu antibiotic + ÎNCĂ 7 zile după terminarea acestuia!

Vezi alte detalii în Prospectul de la linkul :
http://www.anm.ro/.......12.04.pdf

Toate cele bune.

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Dar de ce nu folosesti prezervativ?

| Kattth explică (pentru VerginicăVacăGrasă):

PT ca am ciclul neregulat nu le iau neaparat pt protectie dar si de asta.am prieten de 2 ani si ni s-a luat cu prezervativ.

| VerginicăVacăGrasă a răspuns (pentru Kattth):

2 ani? si nu teai plictisit de el? nu vrei sa mai experimentez\i?

| Kattth explică (pentru VerginicăVacăGrasă):

Nu.am experimentat inainte de el.

| VerginicăVacăGrasă a răspuns (pentru Kattth):

Trist ca gandesti asa la varsta asa frumoasa, chiar vrei sa iti pui deja centura de castitate pt un singur baiat? nu te-ai saturat de acelasi fel de mancare?

| emchristina a răspuns:

Citeste cu atentie prospectul si vezi. Si eu am luat Karissa si mi-a zis medicul sa nu le combin cu nici un fel de medicamente si chiar sa evit si unele ceaiuri.

| RobsUnicorn123 a răspuns:

Nu le combina! Nu sunt sigur daca ele combinate au vreo reacție dar cu siguranța nu e bine
! Asta părerea mea!
In plus s-a auzit pe la știri de (de curând chiar) o fata care a luat anticoncepționale combinate cu antibiotice si a murit... Poate o fi fost un caz mai special sau eu stiu...

Dar oricum, cel mai bine ar fi sa intrebi medicul, si chiar daca ti-ar spune ca e in regula, sincer tot as avea dubii

Sănătate!