| patratzel a întrebat:

am 21 de ani.si niciodata nu am avut menstruatia regulata decat in momentul in care am recurs la diane 35 pentru ca aveam si ovare polichistice... le-am luat 2 ani de zile.toate bune si frumoase. sperand ca in momentul in care o sa le intrerup sa mi se regleze de la sine menstruatia.insa nu a fost asa desi am luat si 2luni duphaston.asa ca am recurs la tratament naturist.cu tincturi de branca ursului, cetisoara si muguri de zmeur...si vad ca degeaba.tot neregulat vine. Ce mai pot face sa nu iau iar anticonceptionale? Chiar nu mai vreau.eu cred ca mai rau deregleaza decat sa faca vreun bine(pe termen lung). Dar ce se intampla si daca nu mai iau nimic toata viata si stau asa cu menstruatia neregulata? exista vreun risc?

mi-a raspuns cineva in privat ca pot ramane insarcinata daca nu folosesc prezervativut. Eu nu am pus problema asa.pentru ca sunt indeajuns de educata incat sa stiu sa ma protejez. Intrebam daca exista vreo problema de sanatate pe viitor.ca de exemplu.infertilitate sau complicatii.sa nu dau in alte belele. Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Din pacate, ovarele polichistice si menstra neregulata determinata de ele iti poate da probleme de fertilitate (nu obligatoriu, dar e posibil ca in viitor sa ai dificultati in a concepe un copil). Insa nici reglarea lor prin contraceptive, dincolo de doi ani de administrare, nu te ajuta la nimic in aceasta directie.