| iuliana_1607 a întrebat:

Am 21 de ani si sufar de depresie anxioasa, rog un sfat din partea dumneavoastra, nu stiu cum sa trec usor peste asta, va multumesc frumos.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| emy a răspuns:

Sunt doua lucruri care te-ar putea ajuta,zic eu:rugaciunea si terapia la psiholog(daca ti-o permiti, daca nu, intri pe sfatul medicului.ro,iti faci un cont gratuit si discuti acolo cu un psiholog,tot gratuit).Nu-ti fie teama si nici rusine, ca daca mergi la psiholog, nu inseamna ca esti nebuna.Psihologul discuta cu tine,iar cu un nebun nu are cine si ce sa discute.Iar daca cineva iti va zice altceva,spune-i ce ti-am zis eu,iar daca nu intelege,ignora-l! De obicei,la psiholog merg oameni cu probleme emotionale,de depresie( ca si in cazul tau), cei emotivi, cei cu probleme de comunicare etc.Deci capul sus, caci totul va fi bine! Trebuie doar sa ai incredere in Dumnezeu si in psiholog(daca vei merge).A...cu psihologul trebuie sa fii cat se poate de sincera; doar asa te poate ajuta.In plus,incearca sa vb. cu familia ta,cu prietenii, iesi la plimbare in aer liber, fa exercitii fizice usoare(cel putin 15 minute pe zi),exercitii de respiratie(inspiri lent, apoi expiri tot asa, cam de 7-8 ori consecutiv),citeste poezii(acestea te scot din stare mai usor decat proza),fa ceea ce-ti place,mananca multe seminte de floarea-soarelui,alune, deoarece acestea contin fff mult magneziu si ajuta, fa-te cu apa rece pe maini si pe fata de mai multe ori pe zi.Si pe mine m-au invatat altii lucrurile astea.Iti doresc cu toata sinceritatea multa bafta, multa sanatate si multa incredere in bunul Dumnezeu si in cei de langa tine!

| emy a răspuns:

Am uitat, scuze! Mergi si la un preot in care ai incredere.Am auzit ca ar ajuta.Incearca! Incercarea, moarte n-are!

| floriyn10 a răspuns:

Buna iuli; remediul cel mai bun esti tu...autocontrolul...
sau incerca sa mergi la un medic psihiatru, pentru un ajutor competent. Toate astea completate cu un regim naturist(ceai de levantica, tei si sunatoare; peste, banane, miere; argila) sigur te vor ajuta. Pupici si sanatate maxima

| emy a răspuns:

Inca ceva:Mergi si la pn preot in care ai incredere!