| mira66757 a întrebat:

Buna ziua! Am 29 ani si sunt din Buc.
Acum doua lun am fost la o eco abdominala si mi s-a spus ca am fierea plina de pietre si trebuie operatie.Nu am dureri insuportabile insa uneori seara ma doare spatele si ma simt balonata, va intreb pe cei/cele care v-ati operat laparoscopic cum a fost? Ttrebuie tinut regim toata viata sau doar cateva luni? Sau stiti vreun medicament care sa elimine aceste pietre? Multumesc dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Chiar daca se elimina pietrele (endoscopic) va trerbui sa tii un "regim" mai moderat.
NU se vor consuma prajeli, multe grasimi, iar restul mancarurilor trebuie sa fie cu grasimi scazute (lactate pana la 15%), mai rare si in cantitati reduse (doar "de gust").
Mancarea trebuie sa fie diversificata, de 4-5 ori pe zi, cu continut de multe legume fibroase. Varza, conopida, muraturile etc. (care sunt mai greu digestibile) se va consuma foarte putin sau chiar deloc.
Pentru a elimina "nisipul" biliar, este recomandata cat mai mult mers pe jos (inclusiv pe scari si pe pante) si consum minim 2l lichide zilnic!
Detalli iti va explica medicul care iti va face procedura.
Sanatate multa!

| darrio2007 a răspuns:

Daca aveai fierea plina de pietre aveai crize dureroase insuportabile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Andreas Moritz eliminare pietre la ficat și fiere