| Justlikeme11 a întrebat:

Am achizitionat lentile de contact pure vision dupa dioptriile pe care le aveam la ochelari. (-3 la ambii ochi). Am vazut perfect cu ele, dar dupa 2 zile ( schimbate lentilele, bineinteles, le-am purtat cam 8 ore in prima zi si 10 ore a doua zi) am inceput sa vad in ceata cu ele. Astazi, mi-am pus din nou ochelari. Am obsrrvat ca nici cu acestia nu mai vad bine. Vad in ceata la distanta. Se poate sa mi se fi modificat dioptriile in doar cateva ore de purtat lentile? Mentionez ca nu m-au jenat. Nu le-am dat jos si nu le-am refolosit. Au fost desigilaAm achizitionat lentile de contact pure vision dupa dioptriile pe care le aveam la ochelari. (-3 la ambii ochi). Am vazut perfect cu ele, dar dupa 2 zile ( schimbate lentilele, bineinteles, le-am purtat cam 8 ore in prima zi si 10 ore a doua zi) am inceput sa vad in ceata cu ele. Astazi, mi-am pus din nou ochelari. Am obsrrvat ca nici cu acestia nu mai vad bine. Vad in ceata la distanta. Se poate sa mi se fi modificat dioptriile in doar cateva ore de purtat lentile? Mentionez ca nu m-au jenat. Nu le-am dat jos si nu le-am refolosit. Au fost desigilate chiar inainte sa le pun in ochi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| nicols a răspuns:

Buna,

Nu are cum sa ti se modifice dioptriile de la lentile. Din contra, au o putere de corectie mai mare decat ochelarii si ar putea sa ti le scada. De regula nu exista diferente de dioptrie intre ochelari si lentilele de contact, pana la valoarea de + 3 sau -3. Dincolo de aceste valori, exista diferente de dioptrii care se regasesc intr-un tabel de conversie, cu ajutorul caruia se ajusteaza dioptria pentru lentilele de contact. Pentru a purta lentile de contact, pe langa dioptrie trebuie sa cunosti si diametrul si raza de curbura a ochiului. Poate acesti 2 parametri nu iti sunt buni, sau poate materialul si grosimea/rigiditatea lentilei. De regula, medicul iti testeaza cateva tipuri de lentile si ti-o prescrie pe cea buna. Parerea mea fie apelezi la medic, fie incerci o lentila mai moale. Spre exemplu http://medlens.ro/lentile-de-contact/100-soflens-59-6-lentile.html. Sper sa iti fie de folos informatia!