| MaeRii a întrebat:

am avut un accident rutier, pasager dreapta.M-am ales cu fractura de stern, pentru a nu il da in judecata pe vinovat.Acesta a zis ca va plati toate daunele, eu ca victima nu stiu cat sa ii cer. Daca ma puteti ajuta? Deocamdata am tratament acasa cu pastile(doreta, algocamin) si va trebui sa mai merg la control pentru a vedea starea (chirugie toracica-330 lei este controlul). Medical la fel depinde poate dura intre 4-10 saptamani.In functie de cum se vindeca...Ce suma va trebui sa cer deoarece eu nu stiu cum va decurge.Se poate agrava fractura? Ce alte controale mai trebuie sa fac in afara de cel ce mi-l fac la chirurgie toracica?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Pai daca nu vei lua banii pe cale legala, ai tu incredere ca ti va da altfel?
O altfel de asigurare este sa mergeti la notar in care sa declare ca te va despagubi cu toate cheltuielile de spitalizare, control, operatie, tratament si medicamente pana la insanatosire completa.
Si in plus la cele de mai sus sa se adauge daune morale de 5.000 lei.
Fara nici o garantie, sa stii ca nu vei avea nici o garantie ca vei primi ceva.
Deci acum nu poti sa-i ceri o anumita suma, pentru ca nu ai idee de costuri. Si ii poti spune acest lucru.
Pentru inceput sa iti de-a peste costuri inca 1000 lei. Si restul (inclusiv daunele morale) pe parcursul unui 1-1, 5 ani, dar nu mai putin de 400 de lei/luna.

Repet: nimeni nu stie ce costuri vor fi; nici macar medicii. Deci nu poti sa ii ceri nici tu o suma exacta. Si trebuiesc acte: daca nu prin tribunal, atunci prin notar.

8 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

In opinia mea este iarasi o greseala grava a legiuitorului care efectiv nu face nimic pentru tara asta, de ce se ajunge mereu sa vorbim de datul in judecata atata timp cat exista RCA, polita RCA daca ar fi trecuta printr-o lege plauzibila si corecta ar trebui sa ACOPERE TOATE CHELTUIELILE REZULTATE DIN URMA UNUI ACCIDENT FIE EL CU SAU FARA VICTIME.Dar daca legea e de rahat si exista sute de societati de asigurari care mai de care mai rele asta este, pararea mea este ca prin felul acesta de accidente se incurca sistemul judiciar mai mult decat este necesar, polita RCA nu are doar scopul de a rasplati pecuniar o paguba materiala ea ar trebui sa mearga si la pasageri si la cei nevinovati dar accidentati, mi se pare de bun simt. Toate astea ar fi trebuit sa se intample in mod spontan, adica de la sine, cand e vorba de despagubirea masinii pe Casco nu trebuie sa dai pe nimeni in judecata fie ca esti vinovat sau nu societatea la care ai Casco iti repara masina, asa si aici ar fi trebuit sa fie, cei accidentati sa primeasca ingrijiri medicale de la polita celui care a comis fapta, dar iata ca in practica e cacao!
Eu in locul tau nu as merge pe seriozitatea celuilalt, caci nu exista asa ceva si nimeni nu iti poate garanta nimic!
Am avut o masina pregatita sa o duc la concursuri mi-a fost distrusa, bagasem multi bani in ea, soferul care mi-a avariat-o total a promis intr-o prima faza ca pe langa RCA o sa imi dea el o suma buna de bani, cacao nu a mai dat nimic, noroc ca am obtinut banii din rca, deci daca e pe vorbe raman doar vorba ca asa e lumea una spune si alta face!

| Violleta2022 a răspuns:

Consulta un avocat!
Ca risti daca nu ceri nimic, sa apara complicatii, sau organe care colapseaza, sa ajungi prin spital in imposibilitate de munca si cu operatii grele de facut si platit.
Acopera-te! Mergi la avocat si cere sfatul!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mare greseala sa ceri bani. Daca omul are RCA faci demersurile legale sa te despagubeasca RCA lui, nu el din buzunar.

Si tu ai fost in spital si ne intrebi pe noi ce controale ai de facut?

| MaeRii explică (pentru suntserios):

Si spitalu nu lamureste calumea.La urgente au facut ce au crezut(Radiografie, luat sange, etc) Au vazut ca am factura de stern, au zis ca se trateaza cu pastile si acasa, o sa ma doara si nu pot face efort, cam 3 sapt ma va tine.Si pentru linistea mea au mai zis sa fac un control la chirugie toracica...Nu au zis daca se poate agrava daca mai trebuie sa fac vreun control anume.Se repara singura, sufar de durere si atat.Scurt si la obiect...cu nimic nu m-au lamurit.

| johnnny123 a răspuns:

Sfatul meu este ca în primul rând să mergi la un avocat specializat în acest gen de cazuri. Acesta îți poate spune mult mai clar ce daune poți să obții în mod realist în instanță, iar în cazul tău acestea sunt cu siguranță de ordinul zecilor de mii de euro.

Ar fi o mare greșeală să faci o înțelegere prin care să ți se acopere doar cheltuielile medicale, din moment ce tu ai suferit niște traume foarte puternice (fizice și psihice), cu efecte pe termen lung și ai fost chiar la un pas de a-ți pierde viața.

Acum depinde și cine este vinovatul. Dacă este șoferul mașinii în care te aflai și-ți este o persoană apropiată, atunci faci ce vrei. Dar chiar și așa, despăgubirile le primești de la asiguratorul lui, deci tot ar trebui să faci asta și să iei banii de la asigurator.

| Iote a răspuns:

Ai fractura de stern? Esti sigur de ceea ce spui? Pentru ca asta nu trece doar cu algocalmin. Ar trebui sa fii pus in ghips. Si niste investigatii sa nu-ti fi intrat vreo coasta in plamani sau in alt organ.
Mai bine nu cazi la intelegere. Mergi la un avocat.

| MaeRii explică (pentru Iote):

Da,la urgente cand m-au dus au zis ca am o mica fractura de stern fara modificari(adica nu se deplaseaza presupun). Pastile, sa nu fac efort mai deloc(abia pot sa ma deplasez putin) si atat, dar respir greu cateodata si ma ia panica.Numa vineri mai am control la chirurgie toracica pentru a ma asigura ca nu e mai grav.

| răspundtot a răspuns:

Testeaza-i sinceritatea : între 1000 și 5000 euro depinde cât ești de doamnă