| AvalohAlyn a întrebat:

Buna ziua!
Am făcut o radiografie pentru că am crize de astm de 2 luni declanșate și mi-a ieșit rezultatul radiografiei:antecedente post Covid.Și mai scrie lucruri acolo cum îs afectații plămânii de covid...
Țin să menționez că nu am știut că am avut covid, credeam că e o raceala mai puternică că am mai avut așa.
Acum vreau sa vă întreb, :Se vindeca așa ceva? Cum se tratează? Ce e de făcut în continuare?
Mă voi face bine sau voi muri?
crying

Eu am și toc, anxietate, generalizata cu episoade de depresie periodica, astm și probleme cognitive si acum și astea...Off.Viata nu a fost darnică cu mine in ceea ce privește sănătatea...deloc.
Se poate trata ceea ce a afectat covid sau trebuie să mă pregătesc de poarta Sf.Petru?

Acum am wheezing, tuse și respirație grea specifica astmului și de ieri mi se oprește respirația 10 secunde și mă trezesc brusc speriat specifica apneei in somn, menționez că am 129 kg, sunt obez Gr II.

Ce sa fac acum? O sa mă duc la doctorul care mi-a recomandat sa fac raza și la medicul de familie dar sunt speriat de ce va fi și ce este de făcut, puteți să mă lămuriți puțin voi?

Ajutorsad Sunt îngrijorat și disperat că pot să mor oricând subit in somn.

Și mai am și celelalte probleme destul de grave.

O mica opinie despre ce sa fac și ce poate urma și cum se tratează și dacă se tratează?sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Denisa0954 a răspuns:

Hei. In primul rand, e foarte important sa te calmezi, sa fii linistit si sa iei lucrurile ca atare. Din radiografie nu poate iesi clar 100% ca ai avut covid si plămânii infectati din cauza covid. Adică Wtf, de cand a aparut covid nu se mai răcește, nu mai face lumea pneumonie, nu gripa, nu nimic. Numai covid. Sa fim seriosi, de aia zic, nu poate fi neapărat covid, poti pur si simplu sa fii răcit la plămâni.
De vindecat se poate vindeca, normal, dar trebuie sa mergi sa te vada si un pneumolog(asta daca nu a facut o deja)
Ce e foarte important si nu ai specificat este daca iei tratament pentru astm.
În astm sunt normale episoadele de apnee, mai ales în somn, pentru ca nu ne mai controlăm respiratia. Dar cu tratament adecvat se rezolva.
Nu stiu daca ai facut spirometrie ca si aia e d importanta pentru a depista capacitatea pulmonara si analize de sânge (echilibrul acido-bazic din sânge)
Oricum, la momentul asta cel mai important este sa nu te mai panichezi, de murit nu mori, presupun ca esti tanar deci scad cu mult șansele
Un factor foarte important de care ar trebui să tii cont si nu o spun cu răutate, este greutatea ta. Greutatea influențează foarte mult starea de sănătate, mai ales în problemele tale respiratorii, dar de ea depind si celelalte (aparatul cardio-vascular de ex)
Injectiile pulmonare se trateaza, cu antibiotice ca si oricare alta infecție, trebuie numai sa mergi la medicul potrivit si sa iei tratamentul potrivit. Dacă aș fi în locul tău nici nu as baga in seama interpretarea razei. Nici nu ți au facut macar test rapid de anticorpi covid, dar ei vad antecedente pe raza. Iti spun din surse sigure ca nu e chiar asa cum vor unii sa ne mintă.
Sanatate!

1 răspuns:
| doctorandus a răspuns:

Pentru obezitate cere semaglutida!