| User12433 a întrebat:

Bună ziua. Am fost diagnosticat la coloana cu
"mici osteofite unghiuri ant. CV lombari cu rasre cuneiforma d12 și i1. Pensarea interliniului L4-i5 și i5-s1 cu retrolistezis L5/s1"
Ce ziceți e grav? Doctorul m.a trimis la rmn. Mulțumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Depinde cati ani ai. Sunt niste modificari de uzura ale coloanei care iti dau sau iti vor da dureri. Daca ai peste 60 de ani, e normal. Ina daca ai 40 sau chiar mai putin, e ingrijorator, fiindca te vor limita foarte mult toata viata de acum inainte. Retrolistezisul ala trebuie investigat suplimentar prin RMN, pentru ca este posibil sa aiba nevoie de o operatie de reducere si consolidare

| User12433 explică (pentru Brigaela):

Am 25 de ani

| Brigaela a răspuns (pentru User12433):

Atunci trebuie sa faci mai multe investigatii pentru a vedea de ce este atat de uzata coloana ta. Ai muncit foarte mult in copilarie si adolescenta? Sau ai facut sala la varste prea tinere?

Am făcut și sport și munca. Stau la țară plus servici

Munca grea inseamna carat doua galeti de apa de la 5 ani, muncit cu spatele in fiecare zi cate 16 ore, nu munca obisnuita din gospodarie. Sportul corect facut nu degradeaza coloana, am vazut probleme din astea la tineri care au mers la sala foarte devreme (15-16 ani), dar niciodata la atleti, intotatori, baschetbalisti, handbalisti.

Pai am gradina. Am răsaduri. Animale și la serviciu lucrez la un depozit de piese. Dar nu sunt un om care sa stau. Am o greutate de 94 de kg și 1.87 înălțime

Probabil ai o predispozitie pentru probleme de coloana. Trebuie sa mai faci niste investigatii, initial RMN-ul si apoi un consult de neurochirurgie.

Joi am rmn.ul