| ChocoGabi a întrebat:

Am inceput sa ma urinez cu sange, imi trece si daca nu ma duc la doctor? Vreau sa stiu

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu trece, se poate agrava.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nop, se agraveaza!

| nicu991 a răspuns:

Alte simptome ai? Ar cam trebui sa dai fuga la urolog.

| Alive99 a răspuns:

Hematurie macroscopica..nu iti pune viata in pericol dar potu avea pietre la rinichi,leziuni ale acestora.
INDICAT AR FI SA TE DUCI LA DOCTOR SA VEZI CE AI SI SA TRATEZI PROBLEMA ACUM, CAT INCA ESTI TANAR.
Desigur, pe lanca acestea, poate fi doar infectie renala sau bacteriana, ceea ce trece de la aspirina, analgezice...
Eu spun sa iei cateva pastile de aspirina si daca nu se mai intampla asta in decurs de 2 saptamani, a fost doar o infectie trecatoare.
Deci nu trebuie neaparat doctor, decat daca este prima oara. Daca s-a intamplat de mai multe ori, NEEAPARAT LA MEDIC.

| nicu991 a răspuns (pentru Alive99):

Cauzele hematuriei

boli renale parenchimatoase:

glomerulonefrită acută, glomerulonefrită cronică, pielonefrită acută, tromboza şi embolia renală, hipertensiunea arterială malignă, boala polichistică renală, tuberculoză renală, cancer renal, nefropatie tubulo – interstițială, traumatism renal;
nefropatii în cadrul unor boli sistemice: lupus eritematos sistemic, purpură Henoch – Schonlein, sindrom Goodpasture, amiloidoză renală, endocardită bacteriană, nefropatie diabetică;

boli ereditare:

sindromul Alport, boală Fabry;
boli ale tractului urinar: litiază renală, hidronefroză, cistite, traumatisme, adenom de prostată şi cancer de prostată;
diateze hemoragice: purpură trombocitopenică, hemofilie, coagulopatii, tratament cu anticoagulante, trombopatii;
boli ale organelor vecine: cancer genital la femei, cancer rectal, endometrioză;

cauze generale:

boli infecţioase acute, tratamentul cu antiinflamatorii nesteroidiene, contraceptive orale.
Cea mai mare parte a hematuriilor la adulți sunt de origine litiazică, infecțioasă sau tumorală.

| Eireann a răspuns (pentru Alive99):

Infectia bacteriana trece cu antibiotice, in nici un caz cu aspirina sau analgezice. Aspirina e anti coagulant, in caz de sangerare niciodata nu iei aspirina. Si analgezice... nu am citit nimic de durere deci sunt degeaba.
Nu stiu ce alte simptome ai dar in general daca s-a ajuns la hematurie MERGI LA MEDIC.

| Alive99 a răspuns (pentru Eireann):

M-ai rupt la faza asta-_-

| Alive99 a răspuns (pentru nicu991):

Stii,un copy paste si termeni nu sunt o explicatie.Nu mq mai complic, i-am spus deja sa mearga la medic

| nicu991 a răspuns (pentru Alive99):

Nu trebuie explicatie la nimic, acolo sunt listate afectiunile care au ca simptom aparitia hematuriei.

Tu i-ai spus ca nu-i pune viata in pericol, desi necesita investigatii medicale cat mai urgent.

Plus de asta, habar n-am cat de avizat esti tu in domeniul medical incat sa recomanzi cuiva un medicament pe baza relatarii unui singur simptom.
Eu unul am absolvit postliceala de asistenti medicali si nu-mi permit sa zic in stanga si-n dreapta oamenilor sa ia cutare medicament atunci cand acuza o durere sau prezinta un simptom ca cel de fata. Prescrierea medicamentelor si schema de tratament este strict datoria medicului curant s-o faca.

| movi a răspuns:

Mergi la medic la consult. Nu este normal.