Bună! Nu sunt neapărat exerciții menite să îți crească coeficientul de inteligență în mod direct însă sunt niște obiceiuri sănătoase de care dacă vei ține cont, îți vor aduce numai avantaje.
-bea apă, atât dimineața pe stomacul gol, cât și pe parcursul zilei;
-renunță la nopțile pierdute și încearcă să adormi înainte de ora 23;
-practică înotul, ciclismul și alergarea, îți vor aduce un vibe mai bun;
-renunță la mâncărurile nesănătoase și la băuturile acidulate, înlocuiește zahărul adăugat din dulciuri, pâine, etc. cu fructe și legume;
-citește, citește, citește, o să fii surprins cât de multe informații noi poți reține dacă citești de plăcere;
-uită-te la documentare și la filme, refuză să primești informațiile nealese transmise de televiziune;
-documentează-te mai mult pe subiectele care îți plac;
-caută să găsești sursele de stres din viața ta și să le elimini;
-orice problemă are o rezolvare, încearcă să o găsești pe cea mai bună;
-învață continuu o limbă nouă sau perfecționează-te într-una deja cunoscută;
-renunță la jocurile pe computer care conțin violență;
-ascultă muzică clasică în timp ce studiezi și în timpul liber, nivelul de concentrare va crește semnificativ;
-găsește-ți un hobby care să te facă fericit;
-8 ore și jumătate de somn îți sunt suficiente într-o noapte;
-caută să te înconjori cu oameni mai mari decât tine dar care au o influență benefică, un bagaj intelectual mare și de la care poți fura informații;
-iartă;
-ultimul lucru, poate cel care îmi place mie cel mai mult și un citat motivațional bun: „Când vrei să renunți, amintește-ți ceea ce te-a determinat să începi."
Să auzim numai de bine! Zi frumoasă!
Multumesc frumos! O zi buna!
Sa încerci lucruri noi. Sa ieși din zona de confort. Sa inveti lucruri care ți se par 'grele'. Fix așa Îți determini creierul sa creeze noi conexiuni. Schimba ți gândirea în primul rand! Adopta un mod de a gândi mai bun decât cel actual care sa te facă imun stresului de azi. Iq ul nu poate fi măsurat cu exactitate, în realitate, nu este o evaluare sigura caci nu cunoastem creierul in amanunt. Inteligenta este de mai multe feluri și nu contează câte știi sa faci, la nivel social, cât contează cât de bine faci, fie el doar un singur lucru. Da, trebuie sa știi sa faci cât mai multe și sa te ferești de stres si de neurotoxine dacă nu dorești sa ai parte de boli cerebrale acum sau la batranete. Este singura care prin care poți preveni. Pentru a fi mai deștept, concurează cu tine însuți și autodepaseste te! Este mai mult decat suficient.
La memo ajuta miere, polen, http://www.sfatulmedicului.ro/......oria_11717
Lasa alimentele si pune accent pe invatat, citit etc. In felul asta iti antrenezi creierul sa retina mai eficient informatie si sa o acceseze mai usor. Plus ca te va ajuta si pe tine sa stii cum sa inveti mai usor pentru examene. Vei avea antrenament si vei stii metodele care sunt cele mai eficiente pentru tine.
Nu conteaza IQ-ul ca numar, acesta este doar un fapt, ci cat de descurcaret esti, cat de bine vei face fata vietii.Mens sana in corpore sano, asa ca incearca sa mananci cat mai salatos si echilibrat, fara multe prajeli, dulciuri, mai putini carbohidrati,, si fa mult sport. Cititul iti dezvolta intelectul si gandirea, asa ca este bine sa il practici. Si apropo, incearca sa nu faci IQ-ul tau o obsesie. Fiecare are capacitatea lui de a gandi, nu suntem toti la fel. Si in plus, din cate stiu eu, pentru a-ti verifica IQ-ul ai fact un test. Poate erai obosita, sau distrasa, nu cred ca iti poate iesi mereu acelasi numar. Poti sa fii geniu dar sa nu stii sa traiesti, sau o persoana simpla, care prin munca si-a cladit o viata ''pefecta''.
IQ e inteligenta innascuta. Nu se poate modifica intr-un fel. Totusi e destul de mare.
Ba se poate... verisoara mea a avut 92 si acum are 108. Am fost amandoua la un cabinet ca sa ne verificam.
dragonslep întreabă:
lobont98 întreabă: