Bună! Ai incercat melatonina vei dormii fara intreruperi si nu vei mai avea aceste probleme, dar sotul tau nu te vede sau nu te aude noaptea cand ai o..sm ca sigur ai tu ceva semne care prevestesc orgasmul deci el trebuie sa te ajute sa numai ajungi sa te zgîrii in vagin asa cum ziici, si nu te doare cand te zgîrii adica asta ar fi un semn ca trebuie sa gasesti o solutie, sigur oboseala si somnul agitat sunt si ele o cauza importanta, roaga l pe soț sa i ti faca masaj inainte de culcare ca sa dormi linistita ca fiind obosita un masaj te ar relaxa total si ai dormii linistita mai ales in perioada aceasta cand medicii nu sunt la cabinet sa consulte au si ei concediu trebuie sa te autolinistesti tu singura, in ce domeniu sau ca ce lucrezi? Multumesc, sanatate multa.
Nu sunt casatorita.nu am iubit.am incercat melatonina dar tot asa patesc.
Are doua solutii, pentru somn ce i-am zis din partea medicului acela, si pentru cealalta parte inhibitori de libido.
Deci ai dreptate, pana la urma tot la psihiatru trebuie sa mearga desi a scris ca a fost, a fost dar n-a cerut ce trebuia, n-a propus macar ce trebuia, ca nu stia ce sa propuna.
Sa propuna unul din alea pentru somn (zice ca un medic a zis asta), si pentru libido unul din antidepresivele alea.
Si la psiholog daca nu se rezolva asa, poate dintr-o problema psihologica e asa, dar mai putin probabil.
E o dereglare chimica in creier cred.
Pai normal ca iti vine sa bagi degetele daca te exciti, dar in prima faza fa sa nu te mai zgarii cumva, taie-ti unghiile si da cu pila sa fie netede, si fi mai atenta.
Ca dupa cum vad...nu prea trece treaba, daca te-ai dus la toti medicii aia si nu merge, aia e.
Dar de ce de 5 ani? Ce s-a intamplat acum 5 ani?
Singura sansa ar fi la psiholog, sa nu cumva sa nu fie o dereglare psihologica in cazul unui eveniment neplacut.
Degeaba le-ai zis la toti daca ei nu cunosc cum se rezolva. Ptr somn se poate lua asa ceva ce nu da dependenta si ce zic acum, a zis-o medicul de pe romedic care e verificat ca e medic, una din urmatoarele:
1 - Quetiapina 50 mg/seara/
2 - 50 mg Trittico seara
3 - 20 mg Mirtazapina seara
Astea nu dau dependenta ca anxiarul, diazepamul, xanaxul, si e f bine.
Daca vrei te pun in legatura cu el pe FB daca vrei si daca iti va raspunde, pentru partea de somn, ca pentru cealalta nu are ce face.
Ar mai fi o solutie dar asta te face inactiva ssexual, sa iti dea inhibitori de libido un psihiatru adica cipralex sau zoloft, sau prozac, sau citalopram sau feverin, astea is antidepresive si anxiolitice dar se folosesc si la asta date de unii medici.
Deci ti-am zis ce se poate face si pentru somn si pentru cealalta.
Poate e un exces de dopamina in creier sau noradrenalina si da excitatia aia, nu stiu exact.
Incearca tratamente alternative. Acupunctura. Este o modalitate exceptionala pentru a controla punctele energetice esentiale ale organismului.
Apoi, de ce aceasta energie erotica nu este disipata? Nu este cineva in viata ta?
Ai fost la gineco, ai fost 100% sincera si nimeni nu te-a diagnosticat (sau macar nu a sugerat diagnosticul) cu sindromul excitarii genitale persistente?
Daca nu esti diagnosticata, ar trebui sa cauti un medic ginecolog care sa se asigure ca nu exista afectiuni fizice si care sa fie deschis la astfel de idei, cu toate ca sindromul este destul de rar.
Apoi, trebuie sa iti spun ca tratamentul se bazeaza in general pe antipsihotice sau antidepresive deoarece doar astfel se pot controla impulsurile cerebrale si stimulii ce conduc la aceasta situatie.In asociere, se mai administreaza si medicamente care sa ajute in controlul centrilor nervosi ce provoaca durere, daca este cazul.
Deci medicul tau ginecolog va trebui sa colaboreze cu un psihiatru.
Daca nu stii unde sa te adresezi, poate reusesc sa te ajut eu, depinzand de judetul unde locuiesti.
Eu loc in Bucuresti.D-ra ginecoloaga mi-a zis ca u tine de ea.Am fost de fff multe iri la dansa si scelas lucru mi-a spus cs nu tibe de gineco.Eu dorm, adorm ff bine.Nu vreau sa iau antipsohotice sau antidepr.Sunt f ok, fizic si psihic am jobul meu, sunu f bine.Nu sunt in depresie, chiar dunt happy ca mi.am cump o garsoniera acum 2 ani sunt f happy.Relet,adorm f bine, dorm bine 2, 3 ore si spoi apare problema in v.agin. mi.am facut analize sunt ok.nu am problema genitale.
Problema tine de un neuropsihiatru, dar ginecologul trebuie sa confirme ca nu exista alte afectiuni, iar tu ai aceasta confirmare, se pare.
Esti happy si ma bucur, dar ai spus ca ai acest sindrom care iti afecteaza viata, deci nu stiu daca fericirea ta este completa.Ma rog, nu ai spus tu ca ai avea acest sindrom, dar asta reiese ca ar fi problema.
Si nu am sugerat ca ai fi in depresie, sau ca ai avea psihoza, dar clinic, acesta este tratamentul pentru sindromul excitarii genitale persistente, chiar daca tu, in mod evident, nu ai tulburari de natura psihica precum cele tratate in mod clasic cu aceste medicamente.Substantele acestea sunt folosite in tratarea mai multor afectiuni, chiar si in afara sferei neuropsihiatrice, in cazuri exceptionale.
Daca nu esti deschisa inspre un tratament care te-ar ajuta (singurul cunoscut si accesibil publicului larg in prezent), atunci nu cunosc sa existe alta solutie pentru problema ta.
Te pot ajuta strict cu ceea ce am scris.Nu doresc sa ofer nimanui "tratamente-minune", sau solutii utopice. Ajut doar cu ceea ce cunosc si pot, iar in cazul de fata, am spus mai sus care ar fi solutia pe care o cunosc eu.
Daca doresti, incearca sa citesti mai multe despre acest sindrom si daca vrei, imi spui ce crezi, dupa ce analizezi mai bine si studiezi mecanismul prin care se declanseaza simptomele acestui sindrom.
Sunt f deschisa.de aceea am intrat pe acest site, pentru ca nu mai stiu unde sa merg.medicul psihiatru mi-a dat imovane de somn.Probl este ca eu dorm si fac in somn acea penetrare cu degetele pentru ca apare acea senzatie si constientizez
Ia un moment dat, de ce fac, eu chiar dormind si visând(nu erotic).Ma mai trezesc ca ma zgarii, fara sa vreau.Deci pastila de somn ma ajuta sa dorm, dar e un somn forțat.Eu daca dorm de ce sa iau pastile de somn? deci trebuie sa merg la medic neuropsihiatru., chiar daca am fost la medic psihiatru?
La neuropsihiatru, sau la psihiatru, ce iti este mai simplu, dar sa fie unul receptiv, care sa aiba o viziune mai ampla si inovatoare.
Problema este ca tu iei sedative, cu toate ca nu ai tulburari de somn, dar in realitate, trebuie sa fii diagnosticata corect si sa iei tratament pentru a ameliora problema ta, care nu este una legata de somn.Tu nu ai nevoie de sedative, ci de substante care sa deprime neurotransmitatorii responsabili de aceasta hiperactivitate involutara a zonelor genitale, ce cauzeaza sindromul excitarii genitale persistente.In plus, este important sa se stabileasca daca nervul pudendal este comprimat (ceea ce este foarte posibil, din moment ce aceste simptome apar doar in somn, deci doar in anumite pozitii ale corpului si doar in conditii de relaxare). Daca nervul pudendal este afectat, s-ar putea recurge la terapie electroconvulsiva, dar si la substante care sa diminueze sensibilitatea acestui nerv, cel putin pe timpul noptii.De aceea ar fi ideal sa mergi la un neuropsihiatru, acesta putand sa te ajute in a stabili daca nervul este afectat. Daca nu, atunci mergi si la psihiatru si la neurolog.
Daca nervul pudendal este afectat, este posibil ca nici sa nu fie necesar sa iei antipsihotice sau antidepresive, deci merita sa se investigheze daca acesta este responsabil de simptomele tale, astfel incat sa primesti tratamentul corect, care sa te ajute.
Daca ai posibilitatea de a te deplasa, as avea o recomandare de medic, dar cu siguranta poti incerca sa gasesti si mai aproape, chiar in Bucuresti, un medic deschis.
Cam asa i-am zis si eu de antidepresive, ca alea reduc libido-ul, nu antipsihotice ca alea pot face rau uneori, sedeaza, etc.
Insa merg si alea care nu sedeaza, aici medicul decide.
Nu tine de ginecolog, ci vine de la creier totul.
Nu are probleme la vulva ci totul e controlat de la creier.
Deci tot la psihiatru trebuie sa mearga, si sa zica ce i-am zis eu, sa propuna asta ce zici si tu, si pentru somn si pentru problema aia ce am zis din partea unui medic.
Dar daca se rezolva aia, va dormi bine si nu va mai trebui ceva de somn.
Daca o poti ajuta e f bine.
Stiu cum e, odata mi s-a dat un tratament (Moclobemida) pentru depresie si imi urca libidoul, mi-o faceam de 9 ori pe zi cam, si cand venea excitatia ziceam"iar?", deja ma obosea.
Damite 20 ori.
Dar cand am scos ala care nu a ajutat pe depresie, am scapat.
Normal ca medicii nu stiu ce sa faca, ca nu cunosc problema, n-au avut asa cazuri.
De multe ori la unii medici trebuie sa le zici tu ce sa faca, noroc ca eu am avut parte de medici care nu s-au suparat, ziceau "aaa idee buna, facem asa".
De ex la diabet si psihiatrie.
Unii nu stiu nici in cazuri mai simple, damite in problema ei.
Este un sindrom rar si e foarte posibil ca medicii la care a fost, sa nu fi avut alti pacienti cu aceeasi problema, de aceea va trebui sa gaseasca un medic receptiv si implicat.
Unii medici sunt asa, mai receptivi, dupa cum ai avut si tu norocul sa intalnesti, sa accepte si opinii din afara, fie ca vin de la alti medici, fie ca nu.
Buna dimineata.Va multumesc ca sunteti cu totii atat de draguti ca incercati sa ma ajutati.O sa fiu mai explicita.Medicul psihiatru mi-a dat Quetiapina, am luat vre.o 3 luni, si imovane, mi.a scos quetiapina si mi-a dat bromazepam, mi.a scos ambele mediamente pentru ca eu sveam aceleasi simptome.Momentan am imovane dar nu.l iau, pentru ca dorm.Sincer nu mai vreau sa vina noaptea, nu mai vreau sa ma bag la somn desii sunt ffff obodita, dar mi.e groaza cand spre dimineata apare problema.nu am viata sexuala, dar chiar daca am avut tot asa faceam in somn. Minentan su t la menopauza si daca am incercat acum o luna sa am contact sexual nu am putut.Nu ma excit.in sonn dar in realitate, nu.Ori nu mi-a placut tipul prea mult, desii a avut rabdare cu mine nu a putut sa ma penetreze. Folosesc ung hidratante si iau Estroplus.astept sa treaca revelionul sa-mi tai unghiile.Este prima oara cand mi.am facut constructie de unghii, desii nu sunt f lungi Eu le.am taiate tot timpul pentru ca meseria mea ma obliga la unghii scurte.Azi noapte m.am zgariat ff rau m.am dat jos din pat imi vine sa vomit de oboseala nu stiu cat voi mai rezista sa nu am un somn normal de cel putin 7 ore legate.nu mai pot. Poate un medic imi va fi de ajutor ss vada mesajele mele.Medicul meu nu stie ce poate fii!?
Iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa obtii un somn mai odihnitor:
Asigura-te ca ai un mediu de dormit confortabil, cu o temperatura potrivita, lumina intunecata si zgomot minim.
Evita sa te uiti la ecranul televizorului sau al telefonului mobil inainte de culcare, deoarece lumina albastra emisa de acestea poate perturba ritmul circadian (ceasul biologic).
Incearca sa te relaxezi inainte de culcare prin lectura unei carti sau prin ascultarea unei muzici linistitoare.
Evita sa consumi cafeina sau alcool inainte de culcare, deoarece acestea pot avea un efect stimulant.
Asigura-te ca ai o rutina de somn regulata, inclusiv ore fixe pentru culcare si trezire.
Daca te trezesti noaptea si nu reusesti sa adormi din nou repede, incearca sa te relaxezi intr-un mod care te ajuta sa te simti mai calm, precum respiratia profunda sau meditatia.
Buna ziua.nu consum alcol nu fumez, cafea beau f putina dimineata, adorm f bine.ma trezeste noaptea acele senzatii fin juma in juma de ora sau, depi de din sfert in sfert sau din ora in ora, nu mai pot trai asa.sunt praf de obosita. Gonecologul nu tine de el, asa mi-a spus, psihiatrul a zis Ca daca ar stii mi ar spune ce este asta, neurologul nu stie.mi.am pus acum o sapt unghii pentru craciun forma migdala nu f mari m.am zgariat f rauin somn, in vagin.Cand apare acea senzatie nu ma pot abtine, desii eu dorm si ma trezeste acea senzatie de scurta durata 8-10secunde si m.am zgariat acum ca am unghiute.Nu pot dormi cu nimeni. daca ma invita cineva lamunte mi.e si rudine sa dorm cu cineva ca s.ar șoca de e fac in somn.NU MAI POT TRAI ASA.VA ROG SA MA AJUTATI.Nu stiu de cine depinde ce medic, m.ar putea ajuta de ce specialitate tine sceasta problema? va multumesc.astept rasp voastre.Cred ca dorm 4, ore pe noapte cumulate de 4 ani.sunt fff obosita.
Nu ai inteles problema ei, tu ai dat sfaturi bune pentru cineva care are doar problema cu somnul, nu are si cealalta problema.
galla întreabă: