| RoxanaGhost a întrebat:

Am nevoie de raspunsuri de la fetele care folosesc anticonceptionalele Rigevidon.
Am fost acum 2 ani la medicul ginecolog la Galati(nu conteaza numele doamnei medic) iar dânsa a fost foarte atentă cu mine, mai puțin la control dar nu contează. Deci mi-a găsit chisturi de 1-2mm la ovarul drept.M-a intrebat varsta, inaltimea si greutatea, mi-a explicat despre contraceptive foarte detaliat si mi-a zis ca-mi va recomanda ceva care crede ea ca mi se potriveste.Mi-a dat Rigevidon pentru o perioadă de circa 4 luni.Acest Rigevidon mi-a facut bine să zic așa (și interior și exterior la modul că nu mai acuzam durere de ovare, imi venea regulat menstruatia, mai precis la a 3-a pastiluta roșie așa cum mi-a spus doamna doctor, nu luam în greutate așa cum se plang unele amice, mai mult slabeam).S-a intamplat la doua luni distanță să uit să iau pastila cateva zile la rând așa că am intrerupt fiind sigura pe ideea chistul fiind micuț sigur s-a retras si nu mai e nevoie sa iau însă dupa vreo 3 luni au reaparut durerile asa ca m-am dus la alta doamna doctor la Braila (cabinet particular).De data asta am optat pentru o simpla ecografie fiind puțin speriată de experiența anterioară în privința controlului(ma duruse doua zile inauntru). Această doamna mi-a trantit gelul și umbla de parcă zici că o grăbea cineva.Vă citez verdictul ei la niciun minut:"Ovar drept cu aspect polichistic 5mm...la stangul hmmm, polichistic cu 2.7mm(sau ceva de genul).Am sa-ti scriu niste anticonceptionale si vii peste 4 luni din nou!" Nu va mai spun ca m-a palpat nu doar pe ovare ci si in zona apendicitei fara sa ii cer eu,m-a apasat așa de tare la apendicită că imediat imi clocoteau intestinele si simteam ca sunt gata sa-i dau drumul la urină si fecale.Mi-a dat Yasmin. Fetelor, aceste anticonceptionale mi-au facut foarte rau, probabil difera de la femeie la femeie, iar Yasmin s-a dovedit a fi puternic pentru mine.Nu am luat mai mult de o luna Yasmin pentru ca am inceput sa observ niste chestii care nu-mi placeau:retenție de apă,deci gleznele mele se faceau butuc,stare de somnolență permanent,am pus niște kg pe mine,eu punand kg doar de la trunchi in jos, va dați seama ca nu mai era deloc proportional fizicul meu, plus greață, etc.
Am intrerupt deci si de data asta tratamentul.
Aș dori să reîncep cu Rigevidon pentru că știu că mi se potrivea organismului și mă simțeam mai lejeră cu acestea.Recent o prietenă care lua Rigevidon, mi-a zis că nu i-a făcut deloc bine pentru că e foarte puternic.Mie sincer nu mi s-a părut puternic acesta și consider în continuare ca depinde de organismul fiecarei femei.
Voi, fetelor care ati folosit acest Rigevidon ce spuneți? Vi se pare puternic? Se merită să mă reapuc de el? Eu aș vrea pentru că am mai luat, dar aș dori și părerile voastre.Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
Bula
| Bula a răspuns:

Anticonceptionalele sunt impotriva ramanerii insarcinate.
Efectul lor secundar (cauzat de hormonii pe care le contin) difera de la om la om.
Se intampla la fel ca si cu mancarea: unul o mananca fara probleme, altuia i se face diaree, altuia constipatie.
Vorbeste cu prima doctorita, care ti-a prescris Rigevidon!