| IasminaIasminna a întrebat:

Am o întrebare ce mă macină. De mai bine de un an urmez un tratament cu Duphaston, pentru reglarea menstruației. In fiecare luna îl iau cate 10 zile înaintea zilei propriu-zise când ar trebui să-mi vina. La 2-3 zile după terminarea celor 10 zile îmi venea stopul, însă luna asta deja a intarziat(trebuia să-mi vina luni sau marți cel târziu și deja e miercuri, adică 5 zile in care deja trebuia să-mi vina). Am frica de a nu fi însărcinată fiind că în urma cu o săptămână am avut contact neprotejat cu prietenul meu și ca precauție am luat Escapell. Exista vreo șansă să fiu? Și există situații în care să întârzie menstruația mai mult de 5-6 zile după tratamentul cu Duphaston? Nu da semne că ar veni, cu toate că uneori am dureri mici in zona ovarelor (că și când mi-ar veni stopul). Pe tampon sunt doar niste pete mici, gălbui.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| mastadont a răspuns:

Pastila de a doua zi produce niște dereglări hormonale în corpul tău, este posibil ca de aceea să-ți fi întârziat menstruația. Îți sugerez să mergi la doctor pentru că e posibil ca pastilele pe care le iei pentru reglarea ciclului menstrual să interacționeze cu pastila de a doua zi în moduri pe care nu ți le dorești, e posibil să apară dereglări hormonale destul de grave.

| IasminaIasminna explică (pentru mastadont):

Am căutat înainte efecte adverse, nu doar pe prospect cu si pe internet și nu scria nimic de așa ceva.

| Bizon95 a răspuns (pentru IasminaIasminna):

Nu stiu cum poti sa ai prospectul in mana si sa nu vezi si nu stiu ce ai cautat tu pe internet
dar pastila de a doua zi e cunoscuta si RECUNOSCUTA de toti ca fiind plina de probleme naspa
iar, eu am cautat 15 secunde si am gasit din prima:

https://www.csid.ro/medicamente/escapelle-15-mg-comprimate-11752292#cap4

"Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Escapelle poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 pacienţi):

• Stare de rău (greaţă)

• Aţi putea avea unele sângerări neregulate până la următoarea menstruaţie

• Aţi putea avea dureri de burtă

• Oboseală

• Dureri de cap

Frecvente (afectează 1 până la 10 pacienţi din 100):

• Stare de rău (vărsături). Dacă vă este rău citiţi capitolul "Ce trebuie să faceţi dacă vă este rău (vărsături)".

• Ciclul dumneavoastră poate fi diferit. Cele mai multe femei au un ciclu normal la momentul obişnuit, dar unele pot avea menstruaţia mai târziu sau mai devreme decât momentul obişnuit. De asemenea, puteţi avea sângerări neregulate sau sângerări în picături până la următorul dvs. ciclu. Dacă ciclul dumneavoastră întârzie cu mai mult de 5 zile sau este neobişnuit de redus sau neobişnuit de abundent, trebuie să vă adresaţi medicului, cât mai curând posibil.

• Este posibil să aveţi sensibilităţi ale sânilor, diaree, să vă simţiţi ameţită după ce aţi luat acest medicament.

Foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10.000 pacienţi):

• Erupţie pe piele, urticarie, mâncărimi, umflarea feţei, durere pelvină, dureri la ciclu

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului."

| Demidol a răspuns:

"Exista vreo șansă să fiu?"
Da. Chiar mare.