| madalina_7489 a întrebat:

Am o intrebare pentru doamna doctor ginecolog.
Aveam dureri de burta si scurgeri maroni...am fost la un control ginecologic si mi s a spus ca sunt insarcina in 5 saptamani dar sacul este inca gol nu a aparut embrionul. Mi a dat tratament pe care trebuie sa il urmez 10 zile(tratamentul este de mentinere a sarcini cu supozitoare, progesteron, vitamina e si acid folic). Am incontinuuare dureri de burat si sangerari(uneori ca niste cheaguri de sange)
Credeti ca acum se implateaza embrionul sau este ceva anormal?
Multumesc,

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Aici, din pacate, nu este nici un ginecolog care sa-ti raspunda. Eu sunt medic, dar am alta specialitate (anatomopatolog). Incerc sa-ti spun ce stiu: e posibil ca sarcina sa nu fie viabila, din pacate. Tu fa tratamentul si mai ales nu face nici un efort (te dai jos din pat numai ca sa mergi la toaleta si sa faci dus, nimic mai mult). Dupa 10 zile vei afla daca sarcina poate fi pastrata sau s-a oprit in evolutie. Sa stii ca multe sarcini se opresc in evolutie prin saptamanile 5-6, fara ca asta sa insemne ceva anume. Dupa 6 luni, femeia poate ramane fara probleme din nou insarcinata.

Abh
| Abh a răspuns:

Fara sa vreau sa te sperii, iti spun ca exista sarcini anembrionate( sacul e gol, fara embrion). Greseli insa se pot face si la ecograf, asa ca ia-ti in continuare tratamentul prescris si sa speram ca data viitoare se va vedea la ecograf si embrionul. Daca insa continui sa sangerezi abundent si durerile de burta nu se opresc, du-te la urgenta fiindca asta se cheama "Iminenta de avort". Multa sanatate!

| Zenithf a răspuns:

Nu vreau sa va speriu, mai ales ca se poate sa ma si insel. Mai bine decat sa fac eu supozitii, va recomand sa mergeti de urgenta la ginecologul care se ocupa de dvs.

| teiube a răspuns:

Ar trebui sa mergi la medic se vede ca ai o sarcina cu probleme asa asa ceva nu se rezolva decat mergand la medic sa nu fie ceva grav

| gabriella85 a răspuns:

Am cunostinte ca atunci cand embrionul este in formare este posibil sa ai scurgeri de aceasta natura.